Calamarata. O rețetă de paste cu fructe de mare și sos de roșii
Pentru iubitorii preparatelor cu fructe de mare, o rețetă de paste cu fructe de mare și sos de roșii, denumită Calamarata.
Publicat: Marti, 30 Octombrie 2018, 21:07 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 16:38Pentru iubitorii preparatelor cu fructe de mare, o rețetă de paste cu fructe de mare și sos de roșii, denumită Calamarata.
Ingrediente pentru Calamarata, rețeta de paste cu fructe de mare și sos de roșii
- 1 kg paste Barila Calamarata
- 5 buc. scampi
- 5 bu.c calamari
- 5 buc. creveți
- 5 buc. scoici Saint Jacques
- 1 kg roșii cherry datterino
- 500 g roșii decojite în suc propriu
- 500 ml ulei de măsline
- 300 g zahăr integral de trestie
- 3 buc. ceapă haşma
- 1 legătură pătrunjel verde
- Sare, usturoi, piper,apă
Mod de preparare pentru Calamarata, rețeta de paste cu fructe de mare și sos de roșii
Pastele se fierb în apă cu sare, al dente.
Fructele de mare se trag la tigaie în ulei de măsline și se condimentează.
Ceapa se caramelizează cu zahărul, apoi se adaugă ulei și roșiile decojite, în suc de roșii. Se fierbe un sos care se condimentează cu usturoi, sare și piper.
Roșiile întregi se dau la cuptor, apoi se decojesc și se adaugă în sos.
Se așază pastele în castron, apoi sosul și fructele de mare și se presară verdeață tocată, deasupra.
Poftă bună!