Cașcaval pane cu sos de iaurt și căpșuni. Un aperitiv gustos, pe placul oricui.
Cașcaval pane cu sos de iaurt și căpșuni, o rețetă cu care sigur îi vei cuceri pe cei dragi.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 07 Martie 2019, 12:12 | Actualizat: Marti, 05 Mai 2020, 09:36- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Cașcaval pane cu sos de iaurt și căpșuni, o rețetă cu care sigur îi vei cuceri pe cei dragi. Ponturi și secrete pentru a nu se topi cașcavalul în timpul procesului termic.
Ingrediente pentru rețeta Cașcaval pane cu sos de iaurt și căpșuni
- 750 gr cașcaval
- 3-4 ouă
- 200 gr făină
- 200 gr pesmet
- 100 gr susan
- sare
- piper
- Pentru sos:
- 250 gr smântână pentru frișcă
- 400 gr iaurt cremos
- 250 gr mascarpone, sau o cremă de brânză tartinabilă
- 1 lingură pastă de hrean
- sare
- piper
- 300 gr căpșuni
- 1-2 linguri de zahăr
Mod de preparare pentru rețeta Cașcaval pane cu sos de iaurt și căpșuni
Cașcavalul se feliază mai grosier cam de 1,5 cm. Feliile de cașcaval se trec prin făină, apoi prin ouăle amestecate cu sare și piper și la final, prin pesmet amestecat cu susan. Se prăjesc pentru câteva secunde în ulei încinsșsi se scot pe prosoape absorbante.
Pentru sosul de iaurt cu căpșuni, se mixează smântâna până devine spumoasă, apoi se amestecă cu iaurtul cremos și mascarponele. Se adaugă pasta de hrean și se potrivește gustul cu sare și piper.
Căpșunile se taie în cuburi mici, se amestecă cu zahăr, după gust și se fierb într-un clocot, apoi se lasă la răcit.
Se marmoreaza sosul de iaurt cu căpșuni și se servește cu cașcavalul pane.
Unul dintre ponturi este să ținem cașcavalul la congelator 20-30 de minute înainte de a-l felia.
Al doilea pont este să trecem feliile de cașcaval de două ori prin făină, ouă și pesmet cu susan pentru a obține o crustă mai groasă.
Focul trebuie să fie la intensitate mare atunci când prăjim cașcavalul pane, pentru a se rumeni rapid.
Puteți prepara și Acest sos de iaurt cu mere.
Să vă fie de folos!