Cea mai bună reţetă de pască cu smântână! Orice gospodină trebuie să afle acest truc
Paştele se apropie cu paşi repezi, aşa ca gospodinele deja se gândesc la ce trebuie să preparare pentru masa pascala. Una dintre reţetele care nu are voie să lipsească este Pasca cu smântână
Publicat: Miercuri, 04 Aprilie 2018, 13:32 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:42- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Paştele se apropie cu paşi repezi, aşa ca gospodinele deja se gândesc la ce trebuie să preparare pentru masa pascala. Una dintre reţetele care nu are voie să lipsească este Pasca cu smântână
Ingrediente
Pentru aluat:
1 kg făină
200 g unt
8 gălbenușuri
300 g zahăr
coajă de lămâie
1 cană cu lapte dulce
1 lingură drojdie de bere
Pentru umplutură:
1 kg smântâna groasă
3 gălbenușuri
1 plic de vanilie
coajă de lămâie
100 g stafide
300 g zahăr
câteva fructe confiate
sare
Mod de preparare
Se frământă aluatul, care se pune la dospit o oră, apoi se împarte în 2-3 părti egale și se întinde fiecare parte ca un sul. Cu aceasta se face coroana în jurul unei cratițe unse cu unt. Umplutura se realizează combinând zahărul, stafidele, coajă de lămâie, fructele confiate, vanilia și gălbenușurile frecate separat cu smântâna. În mijlocul vasului se pune o parte din umplutură ceva mai înaltă decât aluatul.
Se dă vasul la cuptor și se coace ca orice cozonac. Când aluatul este rumenit, pasca este coaptă. Se pune peste gura cratiței un platou, se răstoarnă pasca, apoi, cu grijă, se întoarce pe o farfurie.
Truc: Pentru un aspect deosebit trebuie să ungem aluatul la vedere, din cratiță cu gălbenuș de ou, bătut cu zahăr.