Cea mai bună rețetă de paste carbonara! Se face ușor, fără bătăi de cap. Încearcă și tu acasă!
Când ne gândim la pastele Carbonara, ne imaginăm fie o trattoria italienească, în care un chef din Cizmă ne răsfață ca la mama lui acasă, fie o rețetă complicată pe care trebuie să o punem în practică dacă vrem un asemenea răsfăț culinar.
Publicat: Vineri, 03 Martie 2017, 11:20 | Actualizat: Vineri, 06 Noiembrie 2020, 18:30Când ne gândim la pastele Carbonara, ne imaginăm fie o trattoria italienească, în care un chef din Cizmă ne răsfață ca la mama lui acasă, fie o rețetă complicată pe care trebuie să o punem în practică dacă vrem un asemenea răsfăț culinar.
a1.ro vă propune astăzi cea mai simplă rețetă a celor mai iubite paste din lume!
Ingrediente pentru rețeta de paste carbonara
200 g spaghete
120 g pancetta (șuncă)
2 ouă
1 gălbenuș de ou
150 g parmezan ras
60 ml vin alb sec
2 linguri pătrunjel tocat
sare și piper după gust
Mod de preparare pentru rețeta de paste carbonara:
Recomandari A1
- Fierbe spaghetele conform instrucțiunilor de pe pachet. La final, scurge-le bine.
- În timp ce apa de la paste dă în clocot, taie fâșii mici pancetta și dă-le la călit într-o tigaie mare, la foc mic, cam 10 minute, până devine ușor crocantă.
- Într-un bol mic, bate ouăle cu gălbenușul, asezonează cu piper și adaugă jumătate din cantitatea de parmezan.
- Când pancetta s-a rumenit, adaugă vinul în tigaie. Amestecă-l bine cu sosul rămas de la carne. Dă tigaia de pe foc.
- Adaugă spaghetele făcute în tigaie și amestecă bine. Toarnă ouăle bătute în tigaie și continuă să amesteci în același timp. Căldura de la spaghetele fierbinți și tigaia încinsă vor ajuta la gătitul ouălor.
- Presară pătrunjel peste și servește cu restul de parmezan.
Sursă: The Kitchn