Desert delicios de toamnă: Chec cu dovleac și nuci, aromat cu scorțișoară
Pentru că a început sezonul dovleacului, darul minunat al toamnei, cu gust plăcut și aromat, să dăm startul preparatelor în care putem să-l includem, precum acest delicios și aspectuos Chec cu dovleac și nuci, aromat cu scorțișoară!
Autor: Maria Udrea Publicat: Marti, 18 Septembrie 2018, 17:52 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:40Pentru că a început sezonul dovleacului, darul minunat al toamnei, cu gust plăcut și aromat, să dăm startul preparatelor în care putem să-l includem, precum acest delicios și aspectuos Chec cu dovleac și nuci, aromat cu scorțișoară!
Pentru a putea beneficia de aroma și culoarea dovleacului și peste iarnă, putem să-l conservăm într-o minunată Dulceață de dovleac plăcintar!
Ingrediente pentru Chec cu dovleac și nuci aromat cu scorțișoară
- 3 ouă
- 300 g miez de dovleac plăcintar, copt
- 150 g nucă tăiată grosier
- 100 ml ulei
- 150 g smântână
- 125 g zahăr pudră
- 200 g făină
- 10 g praf de copt
- sare
- scorțișoară
Mod de preparare Chec cu dovleac și nuci aromat cu scorțișoară
Se separă albușurile de gălbenușuri.
Se freacă gălbenușurile cu puțină sate și jumătate din zahărul pudră, apoi se adaugă dovleacul copt, răcit și transformat în piure, uleiul și smântăna și se omogenizează compoziția.
Se adaugă, treptat, făina amestecată cu praful de copt și 1 linguriță de scorțișoară, apoi se încorporează, amestecând ușor de jos în sus, albușurile bătute spumă cu restul de zahăr.
La final se încorporează nuca tăiată grosier.
Compoziția de Chec cu dovleac și nuci aromat cu scorțișoară se toarnă într-o tavă de chec tapetată cu hârtie de copt și se coace pentru 35-40 de minute, la 180 de grade.
Va ieși un chec perfect, frumos colorat, umed și parfumat, care va face ravagii printre cei care-l vor savura.