Chefi la cuțite, 15 martie 2021. Antricot de vită cu foie gras, dulceață de ceapă și brânză pane, rețetă gătită de Dorin Voiasciuc
O rețetă care i-a impresionat pe jurați în ediția 8 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, a fost rețeta: Antricot de vită cu foie gras, dulceață de ceapă și brânză pane, rețetă gătită de Dorin Voiasciuc.
Publicat: Marti, 16 Martie 2021, 12:28 | Actualizat: Vineri, 09 Aprilie 2021, 17:43Dorin Voiasciuc, un concurent în vârstă de 31 de ani, de meserie bucătar, i-a impresionat la maxim pe Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrecu și Chef Cătălin Scărlătescu, în ediția 8 a sezonului 9 ”Chefi la cuțite”, cu rețeta: Antricot de vită cu foie gras, dulceață de ceapă și brânză pane.
A fost o rețetă spectaculoasă și complexă în care a combinat antricotul de vită în crustă de fistic, cu foie gras, dulceață de ceapă și un delicios piure de sfeclă, care a fost apreciată cu trei cuțite bine meritate.
Urmăriți mai jos lista de ingrediente și modul de preparare al unui astfel de preparat gustos și spectaculos, demn de orice concurs culinar.
Ingrediente pentru Antricot de vită cu foie gras, dulceață de ceapă și brânză pane:
- 1250 gr antricot de vită
- 800 gr brânză Taleggio
- 300 gr fistic
- 500 gr sfeclă roșie
- 1 l vin roșu
- 500 gr sare
- 300 gr piper
- 300 gr panko
- 300 g făină albă
- 4 ouă
- 1 kg foie gras (rață)
- 500 gr prosciutto feliat
- 250 gr unt cu 82% grăsime
- rozmarin proaspat
- 200 gr zahăr
- 50 gr anason stelat
- 500 gr ceapă roșie
- 250 ml ulei de măsline
- 250 ml ulei de floarea soarelui
Rețeta Antricot de vită cu foie gras, dulceață de ceapă și brânză pane - Mod de preparare
Folosind ingrediente de calitate, atent selecționate din gama Lidl, preparatele nu au cum să nu iasă gustoase, mai ales dacă și bucătarii sunt iscusiți.
Modul de preparare, în sine, al acestei rețete nu este chiar complicat, dacă ai cunoștințe în arta gătitului. Însă, trebuie respectați pașii importanți și mai trebuie puțină dexteritate pentru a le prepara pe toate în timpul recomandat.
Pe aceeași temăCum se prepară antricotul de vită
Se porționează carnea în patru bucăți egale și se condimentează cu sare și piper. Apoi, se lasă puțin la odihnit, după care se gătește pe o tigaie grill foarte încinsă. Se rumenește bine pe ambele părți și se păstrează la cald, acoperită, până când se pregătesc și celelalte elemente din rețetă.
Cum se prepară brânza Teleggio pane
Se porționează brânza în felii grosiere, cam de dimensiunea celor de antricot. Se pune într-un bol făina și în altul pesmetul panko. În al treilea bol se amestecă ouăle cu puțină sare. Ca și la șnițele, se trece brânza prin făină, apoi prin ouă, de două ori și la final prin pesmetul panko.
Bucățile de brânză astfel pregătite se prăjesc în ulei de floarea soarelui încins la 180 de grade până sunt frumos rumenite. Se scot într-o sită să se scurgă.
Pe aceeași temăCum se prepară piureul de sfeclă roșie
Se curăță sfecla, se taie în cuburi și se fierbe în apă cu sare. Se scurge, se procesează cu blenderul și se adaugă puțin unt pentru cremozitate. Apoi se trece prin sită pentru a obține un piure fin.
Cum se prepară foie gras și dulceața de ceapă roșie
Ficatul de rață se porționează, apoi se pune in tigaia încinsă cu unt. Se asezonează cu sare și piper și se rumenește bine pe ambele părți. Se păstrează la cald ca și celelalte preparate.
Pentru a prepara dulceață de ceapă, se taie ceapa julien, se pune în tigaie cu ulei de măsline și se maestecă până se pătrunde ușor. Se adaugă zahăr, vin roșu și anason stelat, pentru aromăși se fierbe până se reduce și se evaporă alcoolul.
Când toate aceste preparate sunt gătite se asamblează frumos pe farfurii. Se mai adaugă fistic tocat și piure de trufe.