Chefi la cuțite 1 martie 2021. Rețetă de creier de porc cu ceapă si ouă pe crutoane de pâine și creier pane, gătită de Anca Fati

Una dintre rețetele apreciate de cei trei jurați a fost acestă rețetă de creier de porc cu ceapă si ouă pe crutoane de pâine și creier pane, gătită de Anca Fati la Chefi la cuțite.

Creier de porc cu ceapă si ouă pe crutoane de pâine și creier pane pe frunze de salată verde, cu ridichi roșii

Anca Fati, o concurentă de profesie profesoară de engleză, din Baia Mare, a impresionat în sezonul 9 „Chefi la cuțite” cu o delicioasă rețetă de creier de porc cu ceapă si ouă pe crutoane de pâine și creier pane.

Anca Fati, are 40 de ani și i-a surprins pe Chef Cătălin Scărlătescu, Chef Florin Dumitrescu și Chef Sorin Bontea nu numai cu preparatul delicios ci și cu povestea interesantă de viață.

Preparatul nu avea cum să nu iasă gustos, pentru că a folosit ingrediente deosebite din gama Lidl.

Urmăriți mai jos lista de ingredientente și modul de preparare, poate vă inspiră să pîncercați această interesantă rețetă.

Ingrediente pentru rețeta creier de porc cu ceapă si ouă pe crutoane de pâine și creier pane:

  • 600-700 g creier de porc proaspăt
  • ulei de floarea soarelui
  • 5-6 fire de ceapă verde
  • 1 legatură de mărar proaspăt
  • 100 ml oțet de 9 grade
  • 4 ouă
  • 100 gr unt
  • 200 gr făină albă
  • 100 gr zahăr brun
  • 1-2 bucăți salată romană/iceberg sau salată verde
  • 1 legătură de ridichi roșii
  • 250 gr pesmet
  • 50 gr susan
  • 1 buc. lamaie și 2 buc. lime
  • 1 baghetă de pâine
  • 1 linguriță turmeric
  • apă
  • sare și piper

Mod de preparare pentru rețetă de creier de porc cu ceapă si ouă pe crutoane de pâine și creier pane:

Nu necesită foarte mult timp de preparare cele două tipuri de gustări pe bază de creier și nici tehnici laborioase. Important este să avem toate ingredientele pregătite pe masa de lucru, pentru a ne simplifica munca.

Cum se prepară creier de porc pane.

În primul rând se pune oală cu apă cu oțet și sare la fiert pe aragaz. Până fierbe apa, se spală creierul de porc și se selectează bucățile întregi (minim 8, două pentru fiecare porție). Restul de creier care este mai sfărâmat se dă deoparte pentru următorul preparat.

Când se atinge punctul de fierbere în oala de pe foc, cu mare atenție, se adaugă bucățile de creier întreg. Se lasă aproximativ 2-3 minute să se pătrundă. Se scot cu ajutorul unei spumiere pe o farfurie.

Citește și: Chefi la cuțite 28 februarie 2021. Rețetă de gogoși sărate sau piroști, gătită de Andreea Climatiano

Se pune o tigaie cu ulei la încins.

Într-un bol, se amestecă 2 ouă cu puțină sare, în alt bol se pune făina, iar în al treilea bol se pune pesmetul și se amestecă cu susan. Bucățile de creier fierte și scurse se tăvălesc prin făină, apoi prin amestecul de ouă și la final prin pesmet cu susan. Bucățile de creier astfel pregătite se scufundă în uleiul încins și se rumenesc frumos pe toate părțile. Se scot pe prosoape de hârtie absorbante.

Cum se prepară creier de porc cu ceapă si ouă pe crutoane de pâine.

Se curăță și se toacă ceapa verde în rondele mici. Se feliază bagheta de pâine.

Într-o tigaie anitaderentă se pun aproximativ 150 ml ulei la încins. Se adaugă ceapa verde tocată, apoi creierul de porc și se lasă la călit, amestecându-le ușor. Când ingredientele încep să își schimbe culoarea se adaugă condimentele: sare, piper și puțin turmeric. Se amestecă bine, iar la final, se adaugă 2 ouă bătute și mărar verde tocat. Se lasă compoziția obținută la răcit.

Se pune pe aragaz o tigaie grill și se rumenesc pe ea feliile de baghetă.

Când amestecul de creier cu ceapă și ouă s-a răcit puțin, se blendează pentru a obține o pastă ce va fi pusă într-un posh. Cu ajutorul acestuia se vor orna crutoanele de pâine. Deasupra lor se va mai adaugă puțin mărar tocat și coajă de lămâie și lime răzuită. La final, se va picura și puțină zeamă de lime deasupra.

Se pune o cratiță pe foc, se topește untul și se adaugă zeamă de lime, sare, piper și turmeric. Acesta va fi dressingul pentru creierul pane.

Citește și: „Speak la cuțite”, episodul 2. Hai să vezi cele mai tari faze din culise

Cum se servește preparatul din creier de porc cu ceapă si ouă pe crutoane de pâine și creier pane.

Se iau 8 frunze de salată romană sau iceberg și în ficare din ele se așează o bucată de creier pane. Apoi vor fi stropite cu dressing.

Se feliază ridichile, se mai toacă puțin mărar și se răzuiește coajă de lime.

Se așază în farfurii crutoanele cu amestecul de creier, ceapă și ouă și lângă acestea creierul pane în frunza de salată. Se presară mărar și se mai pun câteva felii de ridichi pentru decor. Se mai stropesc odată toate preparatele cu zeamă de lămâie și lime.

Spor și poftă bună!

Ultimele știri