Chifle împletite cu mac. Rețetă simplă de aluat pentru chifle.
Perfecte pentru mic dejun, pentru pachete, sau chiar pentru hamburgeri, aceste delicate Chifle împletite cu mac.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 18 Martie 2020, 08:20 | Actualizat: Joi, 28 Octombrie 2021, 10:48Chiflele sunt mai gustoase și mai sănătoase preparate în casă și mult mai atractive așa împletite și presărate cu mac. Și cei mici se vor bucura de gustul și aspectul lor.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Chifle împletite cu mac:
- Pentru aluat:
- 550 g făină
- 7 gr drojdie uscată
- 50 gr zahăr
- 50 ml ulei de floarea soarelui
- 30 ml ulei de măsline
- 250 ml apă caldă
- un praf sare
- Pentru uns:
- 100 ml apă
- 1 lingură făină
- mac
Iată cum preparăm Rețeta de Chifle împletite cu mac!
Pe aceeași temăCernem făina într-un vas încăpător și facem o adâncitură la mijlocul ei. Adăugăm acolo drojdia amestecată cu zahărul.
Încălzim apa și turnăm puțină peste amestecul de drojdie și zahăr. Le amestecăm ușor și le lăsăm 10 minute, până când maiaua, își dublează volumul. Adăugăm, treptat și restul de apă caldă, pe care o amestecăm cu uleiul și începem să adăugăm și făina din vas.
Frământăm un aluat ușor moale, dar nelipicios, pe care îl acoperim cu un ștergar și îl lăsăm aproximativ 25-30 de minute la loc cald, până își mărește consistent volumul. Presărăm apoi sare fină peste el și îl frământăm din nou, pentru a se dizolva sarea și a se încorpora uniform în aluat.
Pe aceeași temăÎmpărțim aluatul pentru chifle împletite cu mac în 8 părți egale și formăm 8 sfere, pe care le mai lăsăm la odihnit 5-6 minute, apoi le întindem cu ajutorul sucitorului în foi subțiri și le rulăm, nu foarte strâns, le împletim și le așezăm în tava tapetată cu hârtie de copt, la intervale de aproximativ 2 cm. Le acoperim cu ștergare de bucătărie și le lăsăm la loc cald până își măresc consistent volumul.
Amestecăm 100 ml apă rece cu o lingură de făină și cu ajutorul unei pensule, ungem chiflele cu acest amestec, apoi presărăm mac peste ele.
Coacem delicioasele chifle împletite din aluat simplu de postpentru 20-25 minute, în cuptorul preîncălzit, la 160-175 de grade.