Live acumAsia Express - Drumul comorilor
Prime Time 20:00Asia Express - Drumul comorilor

Cum preparăm celebrele Chifle Laugenbrot perfecte pentru mic dejun, pachete sau hamburgeri

Rețeta de Chifle Laugenbrot este inspirată din bucătăria bavareză și constă dintr-un aluat clasic de pâine, dar opărit într-o soluție alcalină,cu bicarbonat de sodiu.

Chifle Laugenbrot

În rețetele originale se folosea soda caustică în loc de bicarbonat, dar cum rețetele au evoluat, este mai la îndemână bicarbonatul de sodiu. Acesta are rolul de a da gust deosebit chiflelor, de a le face mai pufoase și a le conferi o culoare brună, plăcută.

Ingrediente pentru Rețeta de Chifle Laugenbrot:


  • 500 gr făină
  • 25 gr drojdie proaspătă (sau 7 gr uscată )
  • 270 ml apă
  • 1 linguriță de zahăr
  • 1 linguriță rasă de sare
  • 30 gr unt
  • semințe de susan albe și negre, pentru decor
  • 1 l apă
  • 3 linguri bicarbonat de sodiu
  • 1 lingură de sare

Mod de preparare Rețeta de Chifle Laugenbrot

Cernem făina într-un vas, o amestecăm cu sarea și facem o adâncitură în mijlocul ei, unde punem drojdia amestecată cu puțină apă caldă și zahărul. Acoperim vasul și îl lăsăm așa 8-10 minute să se activeze drojdia. Apoi, adaugăm untul moale și începem să amestecăm ingredientele de la mijloc cu făina de pe margini, picurând și apa caldă. Frământăm un aluat elastic și nelipicios, apoi acoperim vasul și îl lăsăm așa până aluatul pentru Chifle Laugenbrot aproape își triplează volumul.

Mai vedeți și:

Punem un vas cu 1 l de apă la fiert, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm bicarbonatul și sarea și amestecăm până acestea se dizolvă.

Împărțim aluatul in 8 bucăți de aproximatib 100 gr una. Le dăm formă de mingiuțe și le opărim în apa care fierbe pentru 30-40 de secunde. Le scoatem și le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt . Presărăm deasupra semințe de susan și le lăsăm să se mai dezvolte 20-30 de minute.

Înainte de a le da la cuptor le crestăm frumos deasupra, cu un cuțit cu lama subțire și vârf ascuțit. Coacem chiflele Laugenbrot pentru 25-30 de minute la 220 de grade, sau până capătă o culoare brună, specific acestor chifle.

Sunt grozav de bune aceste pâinici Laugenbrot, atât calde cât și reci, sunt pufoase și se pot folosi și la hamburgeri.

SURSA


🔥 Edițiile integrale Chefi la cutite - sezonul 7 se văd exclusiv pe AntenaPlay ⏩ https://antenaplay.ro/chefi-la-cutite-sezonul-7. Disponibil pe SmartTV, smartphone, tabletă sau computer. Intră acum și vezi


Totul despre Chefi la Cuțite găsesti și pe Facebook >> / Instagram >> / Youtube >>

🔵 INSTALEAZA APLICATIILE ANTENAPLAY
Android / iOS / Smart TV - Afla daca televizorul tau e compatibil
Like pe Facebook /  Follow pe Instagram / Subscribe pe YouTube