Chipsuri de sfeclă roșie cu hummus de coriandru. O rețetă de post cu o combinație de ingrediente gustoase și sănătoase!
Nu mai știți ce să gătiți de post, gustos și sănătos? Rețeta lui Jamie Oliver - Chipsuri de sfeclă roșie cu hummus de coriandru sigur vă va fi de folos!
Publicat: Marti, 27 Martie 2018, 19:51 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:46Nu mai știți ce să gătiți de post, gustos și sănătos? Rețeta lui Jamie Oliver - Chipsuri de sfeclă roșie cu hummus de coriandru sigur vă va fi de folos!
Sau poate preferați această Pastă din mix de fasole cu năut și semințe, tot un fel de hummus reinterpretat, dar foarte gustos.
Ingrediente pentru Chipsuri de sfeclă roșie cu hummus de coriandru
- 250 g de sfeclă roșie, mare
- 3 fire de cimbru proaspăt
- ulei de masline
- 2 căței de usturoi
- 400 g conservă de năut
- 50 g frunze de coriandru
- 2 linguri de tahini
- 1 lămâie
- 1 lingură boia afumată
- ulei de măsline extra virgin
Mod de preparare Chipsuri de sfeclă roșie cu hummus de coriandru
Preîncălziți cuptorul la 200 ° C.
Curățați și tăiați sfecla în felii subțiri, apoi puneți-le într-un castron. Alegeți frunzele de cimbru și amestecați-le cu 1 lingură de ulei de măsline.
Presărați-le pe o tavă, așezați feliile de sfeclă peste ele și coaceți-le timp de 15 minute sau până când sunt rumenite. Se lasă să se răcească.
Se curăță și zdrobește usturoiul într-un blender, apoi se toarnă năutul cu suc cu tot.
Adăugați restul de ingrediente, o lingură de ulei de măsline extra virgin, și blenduți până se formează o pastă.
Se condimentează hummusul de coriandru, după gust, se decorează cu ulei de măsline extra virgin și se servește cu chipsuri de sfeclă roșie.
Hummusul rămas se va păstra în frigider timp de 4 până la 5 zile.