Rețete de mărțișor: Choux a la creme cu căpșuni
Se apropie 1 martie, sărbătoarea mărțișorului, iar gospodinele se vor întrece în a prepara diverse rețete în culorile mărțișorului: alb + roșu. Una dintre aceste rețete de mărțișor ar putea fi rețeta Choux a la creme cu căpșuni.
Publicat: Marti, 26 Februarie 2019, 09:07 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 18:51- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Se apropie 1 martie, sărbătoarea mărțișorului, iar gospodinele se vor întrece în a prepara diverse rețete în culorile mărțișorului: alb + roșu. Una dintre aceste rețete de mărțișor ar putea fi rețeta Choux a la creme cu căpșuni.
Ingrediente pentru rețeta Choux a la creme cu căpșuni
- Pentru coji:
- 2 căni apă
- 200 gr unt
- 2 căni făină
- 1 praf sare
- 6 ouă medii
- Pentru cremă:
- 250 gr ciocolată alba
- 50 gr unt
- 150 ml frișcă lichidă
- 1 praf de sare
- 2 lingurițe zeamă de lămâie( optional)
- 250 gr căpșuni
- zahăr vanilat, pentru pudrat
Mod de preparare pentru rețeta Choux a la creme cu căpșuni
Pentru pregătirea aluatului opărit pentru cojile de choux, se pune apa împreună cu untul la fiert. Se adaugă și sarea, iar când untul se topește și lichidul atinge punctul de fierbere se adaugă toată făina. Se ridică vasul de pe foc și se amestecă intens, până făina absoarbe tot lichidul și se obține un aluat omogen. Se lasă la răcit, apoi se încorporează ouăle, unul câte unul.
Cu ajutorul unui posh, se crează rotocoale din aluat, în tava tapetată cu hârtie de copt, așezate la distanță de 2-3 cm.
Se coc cojile pentru choux a la crème la 180 de grade, pentru 35 de minute.
Pentru crema de ciocolată albă, se încălzește frișca lichidă și se topește în ea ciocolata ruptă în bucăți mici și untul tăiat cubulețe. Se omogenizează compoziția și se lasă la rece, apoi se introduce mixerul și se spumează crema.
Se secționează cojile răcite, se unplug cu crema de ciocolată alba amestecată cu bucăți mici de căpșuni.
Deasupra se decorează cu zahăr.