Ciorbă de lobodă roșie cu salată verde. O ciorbă de primăvară din bucătăria lui Vlăduț.
Din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, o rețetă de ciorbă de lobodă roșie cu salată verde, plină de savoare și culoare, dar și de vitamine.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Joi, 12 Martie 2020, 15:04 | Actualizat: Joi, 12 Martie 2020, 15:16Este o ciorba de primăvară care se prepară foarte rapid, cu ingrediente puține și ne poate asigura o parte din necesarul de vitamine dintr-o zi.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Ciorbă de lobodă roșie cu salată verde:
- Pentru 4 l de ciorbă:
- 6-7 legături de lobodă roșie
- 1 buc. salată verde
- 1 legătură de ceapă verde
- 1-2 linguri orez cu bob rotund
- 150 gr roșii tocate
- zeamă de lămâie
- sare și piper
- 1 legătură de leuștean
- 1-2 linguri ulei de măsline
Cum se prepară Ciorbă de lobodă roșie cu salată verde?
Frunzele de la lobodă se lasă în apă fierbinte cu puțin bicarbonat pentru 10-15 minute, pentru a le intensifica culoarea, apoi se clătesc bine cu apă rece pentru a nu se mai simți gustul de bicarbonat.
Ceapa verde se toacă mărunt și se călește în puțin ulei încins. Apoi se adaugă orezul, clătit și acesta și se amestecă bine pentru a se hidrata ușor. Se completează cu apă fierbinte și se lasă la fiert până începe să se pătrundă orezul. Apoi se adaugă frunzele de lobodă roșie, tocate mărunt, precum și nervurile din mijlocul frunzelor de salată verde, de asemeni tocate, dar și cozile de la leuștean tocate. Se fierb toate pentru 7-8 minute și se adaugă roșiile tocate.
Vedeți și:
Rețeta Ciorbă de lobodă cu salată verde și afumătură
Ciorba de lobodă roșie cu salată verde se mai fierbe pentru alte 7-8 minute, timp în care se asezonează cu sare și zeamă de lămâie, după gust.
În ultimele 3-4 minute de fierbere se adaugă și frunzele de leuștean, tocate mărunt. Leușteanul trebuie să fiarbă câteva minute, pentru a-și degaja aroma în ciorbă. Doar pătrunjelul se adaugă după stingerea focului, aroma acestuia degajându-se mult mai rapid.
Mai vedeți și:
Rețeta Ciorba de urzici și supa cremă de urzici
Dacă nu se dorește a fi o ciorbă de post, se pot adăuga și două ouă amestecate pentru a crea franjuri, iar ciorba de primăvară se poate servi cu felii de pâine prăjite și tartinate cu cremă de brânză.
Poftă bună!