Ciorbă de lobodă și ștevie cu mămăligă
Când vine vorba de rețete tradiționale, așa cum le știm de la mama, sau bunica, precum această rețetă de ciorbă de lobodă și ștevie cu mămăligă, papilele gustative crează curcubeu pe cerul gurii.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 27 Octombrie 2020, 18:20 | Actualizat: Marti, 27 Octombrie 2020, 19:23- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Adriana Trandafir, îndrăgita actriță a venit în sezonul 8 ”Chefi la cuțite” să-i impresioneze pe Chef Sorin Bontea, Chef Florin Dumitrescu și Chef Cătălin Scărlătescu cu o rețetă tradițională de ciorbă din amestec de lobodă cu ștevie.
O explozie de gusturi și vitamine, dar și culoare deosebită, iar servită cu mămăligă și un păhărel de rachiu bun, este un adevărat festin culinar!
Ingrediente pentru Rețeta Ciorbă de lobodă și ștevie cu mămăligă:
- 4 legături de lobodă roșie
- 4 legături de ștevie
- 2 legături de leuștean
- 4 buc. ceapă albă
- 3 legături de ceapă verde
- 1 legatură de pătrunjel
- 3 morcovi
- 1 l borș
- 2 linguri ulei
- 2 ouă
- 4 ardei iuți verzi
- 2 buc. păstârnac
- 1 buc. țelină
- 3 cartofi
- 6 roșii
- sare și piper
- Pentru mămăligă:
- 1 kg mălai
- 2 l apă
- 1 lingură sare
- 2 linguri ulei
Modul de preparare al rețetei Ciorbă de lobodă și ștevie cu mămăligă
Se spală bine ștevia și loboda și se lasă la scurs, apoi se opăresc pentru 2 minute în apă clocotită cu puțină sare.
Se pun într-un vas, 2 linguri de ulei la foc mediu și se adaugă ceapa albă, curățată și tocată mărunt. Se lasă până devine sticloasă, apoi se pun rădăcinoasele curățate și tocate. Apoi se completează cu apa în care au fost opărite ștevia și loboda.
În alt vas, se pune borșul la fiert pentru 30 de minute
Ștevia și loboda se toacă fideluță și se adaugă în vasul cu legume de pe foc. Se lasă ciorba de lobodă și ștevie să fiarbă 5-6 minute, apoi se adaugă roșiile decojite și tocate și mai târziu, borșul.
Ouăle se amestecă bine și se diluează cu puțină supă fiarbinte.
Înainte de stingerea focului se adaugă ouăle în ciorbă și leușteanul tocat.
După stingerea focului, se adaugă și pătrunjelul verde.
Cât timp fierbe ciorba, se prepară și mămăliga după rețeta clasică, țărănească. Înainte de a răsturna mămăliga fiartă pe un platou, se adaugă 2 linguri de ulei, pentru luciu, dar și pentru a se desface mămăliga de pe pereții vasului.
Se servește delicioasa ciorbă de lobodă și ștevie cu mămăligă alături de ceapă verde și un păhărel cu rachiu. Este un deliciu garantat de cei trei chefi cu trei cuțite!
Nu uitați că îndrăgita emisiune „Chefi la cuțite” poate fi urmărită în fiecare seară de luni, marți și miercuri, de la ora 20:30, la Antena 1!