Creveți în tempura de turmeric cu orez și conopidă pane
Un preparat atât de gustos și sățios, cu o combinație perfectă de ingrediente, pentru un prânz delicios în familie: „Creveți în tempura de turmeric cu orez și conopidă pane”!
Publicat: Miercuri, 27 Iunie 2018, 11:55 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:49Un preparat atât de gustos și sățios, cu o combinație perfectă de ingrediente, pentru un prânz delicios în familie: „Creveți în tempura de turmeric cu orez și conopidă pane”!
Puteți opta și pentru acest preparat: Somon cu creveți tempura, cușcuș, piure de mango și salsa cu ananas, sau pentru acești Creveți cu piure de păstârnac, ceapă caramelizată și sos de vin alb. Ambele variante sunt interesante și cuceresc de la prima degustare!
Ingrediente pentru Creveți în tempura de turmeric cu orez și conopidă pane
- 6 creveți
- 100 g unt
- 2 căței de usturoi
- 150 ml vin alb demisec
- 1 lingură suc de lămâie
- 1 lingură sos tempura
- 1/2 linguriță turmeric
- sare și piper după gust
- 200 g orez risotto
- 1 ceapă
- 50 g unt
- 1 conodpidă mică
- 2 căței de usturoi
- zeamă de lămâie
- puțin ulei de măsline
- 250 g iaurt
- 1/2 linguriță turmeric
- sare
- piper
- 2 ouă
- făină
- 1 ardei gras roșu
- 2 porumbi dulci
- 1 linguriță zahăr brun
- unt
- sare
Mod de preparare Creveți în tempura de turmeric cu orez și conopidă pane
Se sotează creveții în unt topit timp de un minut pe fiecare parte. Se scot din tigaie iar în locul lor se adaugă usturoiul strivit și se sotează 30 de secunde, apoi vinul alb, turmericul, sosul tempura, zeama de lămâie, sarea și piperul. Se lasă pe foc 5 minute apoi se adaugă creveții înapoi în tigaie și se mai lasă 2 minute să absoarbă aromele celorlalte ingrediente. Se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.
Orezul se trage la tigaie cu o ceapă tocată mărunt și călită în unt, apoi se completează cu apă fierbinte și se lasă să se prepare aldente.
Porumbii se fierb, apoi se taie în fâșii.
Ardeii și morcovii se taie în fâșii și se caramelizează îm puțin unt cu sare, piper și zahăr brun.
Conopida se desface în buchețele care se fierb în apă cu sare până se pătrund, apo se marinează în iaurt amestecat cu usturoi pisat, zeamă de lămâie și ulei de măsline.
Se scurg buchețelele de conopidă, se trec prin făină, prin ouăle amestecate cu sare și piper și se prăjesc în ulei încins până se rumenesc bine.