N-ai cum să nu cucerești instant orice gurmand cu așa delicios preparat: „Somon cu creveți tempura, cușcuș, piure de mango și salsa cu ananas”!
Încercați și varianta de Somon picant cu baby spanac, sparanghel, creveți și sos olandez!
Ingrediente pentru Somon cu creveți tempura, cușcuș, piure de mango și salsa cu ananas
- 3 creveți
- mix de condimente chinezesti Tempura
- 1 gălbenuș de ou
- sare
- piper
- apă
- ulei pentru prăjit
- 1 buc ananas
- 1 ardei gras, roșu
- 2 ridichi roșii
- ulei de măsline
- zeamă de lămâie
- 250 g cușcuș
- 400 g somon
- 50 g unt
- 1 cățel de usturoi
- 2 mango coapte
Mod de preparare Somon cu creveți tempura, cușcuș, piure de mango și salsa cu ananas
Se amestecă într-un bol condimentele Tempura, gălbenușul de ou, puțină apă, sare și piper după gust.
Creveții curățați se trec prin acest amestec și se prăjesc în ulei.
Ananasul se curăță și se feliază, iar feliile se trag pe grill, apoi se taie în cuburi.
Ardeiul roșu și 1 mango se toacă cuburi și se amestecă cu ananasul.
Ridichile se taie în rondele subțiri, pentru decor.
O parte din ananas se transformă în suc, pentru dressing și se amestecă cu zeamă de lămâie, ulei de măsline, sare și piper.
Cușcușul se prepară conform instrucțiunilor, iar la final se amestecă cu unt topit.
Somonul se trage la tigaie în unt aromat cu un câțel de usturoi.
Din mango se prepară un piure, asezonat cu ananas și zeamă de lămâie.
Când toate preparatele sunt gata, se așează frumos pe farfurie și se decorează cu elemete de decor: flori comestibile, rondele de ridichi.