Cum faci cel mai bun KEBAB din lume! Rețete simplă, rapidă și gustoasă
Când e vară și-i frumos afară, ce poate să meargă mai bine decât un grătar delicios, cu tot ce trebuie? Un rege al „cărbunilor” trebuie să știe totuși cum se face cel mai bun kebab din lume!
Publicat: Joi, 15 Iunie 2017, 20:37 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:33- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Când e vară și-i frumos afară, ce poate să meargă mai bine decât un grătar delicios, cu tot ce trebuie? Un rege al „cărbunilor” trebuie să știe totuși cum se face cel mai bun kebab din lume!
Ai nevoie de:
- carne tocată de berbec (de la măcelăriile arăbești) sau porc
- pătrunjel
- sare și piper
- boia dulce
- enibahar
- coriandru
- chimen
- ceapă
Uite mai sus un clip video ajutător!
Cum se face?
Ceapa și pătrunjelul se toacă mărunt și se amestecă bine cu carnea. Se pun condimentele după gust, se dă forma dorită cărnii și fie se pun bucățile direct pe grătar, fie se se folosesc bețe metalice pentru frigărui, pe care întinzi carnea.
Se rumenește bine (la grătar sau chiar în cuptor) și se servește cu roșii, ceapă, lipii libaneze, frunze de pătrunjel și sos de usturoi!
Hai poftă bună!