Cum preparăm o aromată și cremoasă înghețată de pepene galben!
Foarte aromată și delicioasă, cu o culoare plăcută, această înghețată de pepene galben, merită preparată acum când piața abundă de pepeni galbeni!
Publicat: Vineri, 03 August 2018, 10:43 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:47Foarte aromată și delicioasă, cu o culoare plăcută, această înghețată de pepene galben, merită preparată acum când piața abundă de pepeni galbeni!
Puteți combina rețeta de Înghețata de pepene galben cu aceste Trei rețete de înghețată simple și delicioase, cu care te poți delecta vara toată
Ingrediente pentru înghețată de pepene galben
- 1 kg pepene galben de tip banană
- 300 g lapte condensat
- zeama de la 1 lămâie
- 200 ml frișcă lichidă
- topping de lămâie pentru servit
- napolitane, pentru decor
- căpșuni, pentru decor
Mod de preparare înghețată de pepene galben
Curățăm pepenele și îl tăiem în cuburi pe care le stropim cu zeamă de lămâie, pentru a nu oxida și pentru a li se intensifica culoarea.
Mixăm frișca lichidă până devine doar ușor fermă.
Punem în recipientul unui blender pepenele galben și laptele condensat.
Blendăm ingredientele până se transformă într-o pastă uniformă și cremoasă.
Adăugăm, apoi, 150 g frișca ușor mixată și din nou blendăm până la omogenizare, mărind treptat viteza.
Transferăm compoziția de înghețată în caserole cu capac și le dăm la congelator până când înghețata este perfectă pentru a fi servită, aproximativ 4-5 ore.
Amestecăm înghețata din 30 în 30 de minute, de trei ori.
Trebuie amestecat în ea pentru a nu se forma acele cristale de gheață.
Înainte de servire, scoatem caserolele din frigider și le lăsăm 15 minute la temperatura camerei, pentru a se dezgheța ușor și a putea porționa înghețata.
Servim înghețata de pepene galben decorată cu restul de frișcă rămasă, cu un topping de lămâie pentru un plus de gust dar și contrast de culoare, napolitane, căpșuni, sau ce ne poftește inima.