Cum preparăm un delicios pate de păstrăv afumat, cu gust fructat și frumos colorat?
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, ne învață cum preparăm un delicios pate de păstrăv afumat, cu gust fructat și frumos colorat. O adevărată armonie de gusturi și culori într-o porție de aperitiv servit pe o felie de pâine prăjită!
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Luni, 15 Iunie 2020, 13:00 | Actualizat: Luni, 15 Iunie 2020, 13:11Este un aperitiv extrem de gustos și forte aspectuos avâd o culoare tare plăcută, de la sfecla roșie și gust deosebit de la caisele coapte, dar și de la păstrăv și bacon.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Pate de păstrăv afumat:
- 300 gr file de păstrăv afumat
- 150 gr bacon
- 250 gr mascarpone
- 250 gr sfeclă roșie, fiartă
- hrean răzuit
- 5-6 caise
- puțină zmeură
- fistic pentru decor
- pâine prăjită, pentru servit
Cum procedăm pentru a prepara Rețeta Pate de păstrăv afumat
Caisele se dau la cuptor 10 minute, pentru a se pătrunde. Se lasă să se tempereze, se decojesc și se pasează ușor.
Fileul de păstrăv se mărunțește și se amestecă cu mascarponele și sfecla roșie fiartă și răzuită. Se potrivește gustul cu hrean răzuit, sau o pastă de hrean.
Baconul tăiat în cuburi mici, se trage la tigaie până devine ușor crocant, se lasă să se tempereze și se adaugă la ingredientele de mai sus.
Pe aceeași temăApoi se adaugă caisele și puțină zmeură și se omogenizează compoziția.
Servim deliciosul pateu colorat din păstrăv afumat pe felii de pâine prăjită.
Mai presărăm și puțin fistic pentru un plus de gust și pentru a avea ceva crocant.
Spor și poftă bună!