Cum să faci gnocchi de casă cu mazăre și parmezan. Rețetă simplă și rapidă by Gordon Ramsay
Marele chef Gordon Ramsay ne propune să preparăm gnocchi de casă și să-i combinăm cu mazăre și parmezan, pentru un gust delicios dulce-sărat.
Publicat: Miercuri, 28 Februarie 2018, 08:15 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:02Marele chef Gordon Ramsay ne propune să preparăm gnocchi de casă și să-i combinăm cu mazăre și parmezan, pentru un gust delicios dulce-sărat.
Ingrediente
- 2 cartofi medii
- 50 g brânză ricotta
- aproximativ 100 g făină
- 1 ou
- cimbru proaspăt
- sare de mare
- piper măcinat proaspăt
- 200 g mazăre
- 50 g unt
- 20 ml ulei de măsline
- parmezan ras, pentru servit
Mod de preparare gnocchi de casă cu mazăre și parmezan
Cartofii se coc la cuptor la o temperatură ridicată, până când sunt bine pătrunși.
Se scobește miezul cartofilor cu o lingură, apoi se trece prin sită, pentru a deveni fin.
Se amestecă cu brânza ricotta și o parte din făină, se asezonează cu sare și piper, apoi se adaugă oul bătut.
Se omogenizează aluatul, se adaugă și cimbru proaspăt și se frământă pe planșa înfăinată, până nu mai este lipicios.
Se întinde într-un rulou, se taie apoi în bucăți mici și se modelează gnocchii, care se fierb în apă clocotită cu sare, până se ridică la suprafață.
Se pune uleiul într-o tigaie la încins și cu o spumieră, se scot gnocchii din apă, se scurg bine și se prăjesc în ulei, întorcându-i de pe o parte pe cealaltă.
Când sunt bine rumeniți pe ambele părți, se adaugă mazărea și untul și se mai amestecă pe foc, pentru câteva minute, asezonând totul cu sare și piper, proaspăt măcinate, precum și frunze de cimbru.
Se ridică de pe foc, se presară parmezan și se sevesc.