Cum să faci kebab de pui cu șofran la tine acasă! Rețetă simplă și mult mai sănătoasă!
Dacă îți place kebabul de pui, e mai sigur și mai sănătos să ți-l prepari singur. Iar dacă nu știi cum, Jamie Oliver te învață în rețeta de față cum să faci kebab de pui cu șofran la tine acasă.
Publicat: Luni, 12 Martie 2018, 12:23 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 23:57- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă îți place kebabul de pui, e mai sigur și mai sănătos să ți-l prepari singur.
Iar dacă nu știi cum, Jamie Oliver te învață în rețeta de față cum să faci kebab de pui cu șofran la tine acasă.
Ingrediente pentru kebab de pui cu șofran
- 1 vârf cuțit de șofran
- 4 buc. piept de pui
- 250 g iaurt grecesc fără grăsimi
- 1 cățel de usturoi
- 2 lămâi
- ulei de măsline extra virgin
- 2 cepe roșii
- 1 caserolă roșii cherry multicolore
- 1/2 caserolă de coriandru proaspăt (15g)
- 4 lipii mici
Mod de preparare kebab de pui cu șofran
Puneți șofranul într-un bol mic, acoperiți-l cu 2 linguri de apă fierbinte și lăsați-l să se înmoaie câteva minute.
Tăiați puiul în cuburi de 4 cm și puneți-l într-un vas cu iaurtul, șofranul cu lichid cu tot.
Se curăță și se dă pe răzătoare cățelul de usturoi, precum și coaja de la ambele lămâi, apoi se stoarce sucul de la una. Se adaugă ulei de măsline extra virgin, sare de mare și piper negru proaspăt măcinat, apoi se adaugă peste carne, se amestecă bine totul și se lasă să se marineze în frigider timp de cel puțin o oră, dar de preferință peste noapte.
Preîncălziți cuptorul la 180 de grade.
Se curăță și se toacă fin ceapa roșie, se amestecă cu roșiile înjumătățite și se frunze de coriandru tocate. Puneți totul într-un castron, păstrând câteva frunze de coriandru pentru a le folosi ulterior la decorare. Stoarceți sucul din lămâia rămasă, adăugați un mic vârf de sare și amestecați totul foarte bine. Adăugați ulei de măsline extra virgin, asezonați cu condimente și lăsați-le deoparte.
Preîncălziți o tigaie la foc intens. Înfigeți bucățile de pui marinate pe 4 bețe de frigărui - dacă utilizați din cele de lemn, asigurați-vă că le înmuiați în apă mai întâi pentru a le opri arderea.
Frigeți kebabii de pui timp de aproximativ 10 minute, sau până când se rumenesc uniform.
Între timp, puneți lipiile în cuptor pentru a se încălzi.
Pentru servire, puneti lipiile pe 4 farfurii și acoperiți-le cu câte un bol pe fiecare. Împărțiți în patru salata de roșii și toate sosurile minunate și adăugați-le peste lipii, apoi presărați frunze de coriandru și serviți-le cât sunt toate calde.
sfaturi
Șofranul dă preparatului o culoare deosebită și o aromă subtilă, dar dacă nu aveți, puteți folosi turmeric și va avea același efect.