Cum se prepară cele mai gustoase Saleuri cu pastă de jumări și chimen.
Dacă v-au rămas câteva jumări de la pomana porcului, transformați-le într-o pastă și folosiți-o la o delicioasă rețetă de Saleuri cu pastă de jumări și chimen.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 08 Ianuarie 2020, 08:53 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:49- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Saleurile cu pastă de jumări și chimen sunt perfecte pentru a fi servite ca gustare în timp ce butonăm, sau stăm la o șuetă cu prietenii. Și merg tare bine fie alături de un iaurt gustos, un ceai, sau o cafea, dar, mai ales, alături de un pahar cu bere.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Saleuri cu pastă de jumări și chimen:
- 400-450 g făină
- 300 g jumări
- 150 ml lapte
- 1 lingură oțet
- 2 ouă
- chimen
- piper
- sare
- 1 plic praf de copt
Rețeta Saleuri cu pastă de jumări și chimen - Preparare
Într-un vas încăpător, se amestecă bine făina cu praful de copt și se cern împreună.
Jumările se mărunțesc prin mașina de tocat și se transformă în pastă. Trebuie alese jumări cu mai multă grăsime, pentru un rezultat optim. Se adaugă, după gust, piper și chimen, ambele măcinate.
Jumătate din pasta de jumări se amestecă cu un ou, apoi se adaugă făina, laptele și oțetul și se frământă un aluat nu foarte ferm, care se întinde în foaie subțire, pe masa înfăinată. Foaia de aluat se unge cu cealaltă jumătate din pasta de jumări, apoi se rulează, sau se împăturește în patru și se dă la rece pentru 1-2 ore.
- Mai vedeți și o Rețetă simplă și rapidă de sărățele cu brânză sărată și chimen!
După acest interval, se întinde aluatul într-o foaie de 1 cm grosime, care se decupează în fâșii. Fâșiile se răsucesc și se așază în tava tapetată cu hârtie de copt. Se ung cu ou bătut, se presară chimen peste ele și se coc pentru 20-25 minute, la 180 de grade.
Sunt foarte gustoase atât calde, cât și reci.