Cum să nu adori să savurezi niște delicioase sărățele cu brânză sărată și chimen, în timp ce lucrezi, sau în timp ce te delectezi vizionând un film captivant!
Rețeta de sărățele cu brânză sărată și chimen este foarte simplă, iar formele pentru copt sunt fie electrice, fie pentru flacăra de la aragaz, însă mai bune și mai crocante ies cele coapte pe flacăra de la aragaz.
Din aceeași categorie de aperitive, puteți încerca și rețeta Pogăcele cu jumări și chimen.
Citește și: Sărățele fragede de post, cu borș și semințe de chimen
Ingrediente pentru rețeta Sărățele cu brânză sărată și chimen
- 1 ou
- 300 gr brânză telemea, sărată
- 150 gr unt cu 82% grăsime
- 125 gr iaurt gras sau smântână
- 2 lingurițe semințe de chimen
- 500-550 gr făină
Citește și: Sărățele cu brânză și semințe de chimen, simple și rapide
Mod de preparare rețeta Sărățele cu brânză sărată și chimen
Se mixează untul moale cu brânza dată pe răzătoare, sau sfărâmată, se adaugă oul si iaurtul.
Compoziția se omogenizează bine, apoi se adaugă 1 linguriță de chimen măcinat și 1 linguriță de semințe de chimen.
Se încorporează, treptat, făina, atât cât să iasă un aluat nelipicios.
Aluatul de sărățele cu brânză sărată și chimen se acoperă cu o folie de prospețime și se dă la rece pentru 30 de minute.
Apoi se împarte în aproximativ 20 de sfere care se întind în discuri subțiri, cât interiorul formelor de copt.
Se introduce câte un disc în forma ușor unsă cu puțin ulei și încinsă, în prealabil.
Se lasă să se rumenească bine.
Se servesc delicioasele sărățele cu brânză sărată și chimen, alături de un pahar cu iaurt, sau de unul cu bere.
Ciorbă de ciuperci pleurotus cu piept de pui. O ciorbă ce va deveni preferata familiei!... File de ton în crustă de susan, cu legume și orez! Poți folosi orice alt pește, rezultatul e savuros!...