Rețeta de Curmale cu frișcă și zmeură
Rețeta de Curmale cu frișcă și zmeură
Publicat: Luni, 06 Martie 2017, 19:46 | Actualizat: Sambata, 12 Decembrie 2020, 17:15Ingrediente pentru Rețeta de Curmale cu frișcă și zmeură:
- 200 g curmale
- 100 g cacao
- 100 g zahăr pudră
- 50 g miere
- 100 g zmerură proaspătă
- 250 ml frișcă lichidă
- 1 fiolă esență de vanilie
- 250 -300 g unt de cocos
- 100 g merișoare
- 1 sticla vin roșu, dulce
- 250 g gem de zmeură
- zahăr vanilat
- chili pudră
- zahar tos
- 100 g unt normal
Mod de preparare pentru rețeta de Curmale cu frișcă și zmeură:
Se pun curmalele în apă și coniac, la fiert,pentru 5 minute.
Se trec, apoi, prin blender, scurgând o parte din lichid și se amestecă cu mierea, cacaua și zmeura proaspătă.
Se amestecă cu un tel, până se obține o cremă de consistența ciocolatei topite.
Se distribuie din această compoziție pe pereții paharelor, apoi se adaugă un strat de curmale, până la jumătatea paharelor și se continuă cu această compoziție.
Se dau paharele la rece până se întărește compoziția.
Se mixează frișca lichidă și se adaugă esența de vanilie și zahărul vanilat.
Se răstoarnă compoziția din pahare pe farfuriile ornate cu frișcă lichidă.
Într-o altă variantă se folosesc merișoare în loc de curmale și vin roșu în loc de coniac.
Se amestecă cu unt de cocos și gem de zmeură.
Poftă bună!