Din bucătăria lui Vlăduț, o delicioasă Rețetă de clătite franțuzești - Crepes Suzette
Vlăduţ, bucătarul de la Neatza cu Răzvan şi Dani, a pregătit ne propune pentru desertul de weekend, o rețetă specială de clătite - Crepes Suzette.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 03 Aprilie 2020, 14:17 | Actualizat: Vineri, 03 Aprilie 2020, 14:26- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este o rețetă franțuzească de clătite simple, dar servite cu un delicios sos caramel cu lichior de portocale.
Ce ne trebuie pentru Rețeta Crepes Suzette:
- 3 ouă
- 300 ml lapte
- 125-150 gr făină
- 1 lingură de zahăr
- coaja de la 2 portocale
- 50 gr unt topit + pentru uns tigaia
- un praf de sare
- Pentru sos:
- 50 gr zahăr brun
- 100 ml Cointreau( lichior de portocale)
- sucul de la 2 portocale
Cum se prepară Rețeta Crepes Suzette
Aluatul pentru Rețeta Crepes suzete, este mai deosebit, pentru că se adaugă și unt topit.
Aroma de bază la aceste clătite este cea de portocală, la fel și la sosul caramel cu care acestea se servesc.
Așadar, pentru aluat, amestecăm ouăle cu zahărul și coaja de portocale, până devin spumoase, adăugăm laptele și untul topit și încorporăm făina amestecată cu sarea. lăsăm aluatul la odihnit 10 minute.
Coacem clătite subțiri în tigaia încinsă și unsă cu unt.
Pe aceeași temăPentru sos, caramelizăm zahărul, amestecând continuu să nu se ardă și îl stingem cu lichiorul. Lăsăm să se flambeze și să se liniștească, apoi adăugăm sucul de portocale.
Fierbem sosul caramel până devine cremos, amestecând constant, pentru omogenizare.
Servim clătitele pliate frumos și scăldate în sos caramel.
Spor și poftă bună!
Mai multe detalii despre rețetă și sfaturi de la Vlăduț, puteți vedea accesând materialul video de mai jos: