Dulceață de coacăze roșii. Un plus de culoare și savoare pe raftul din cămară
Dintre darurile colorate și aromate ale verii, nu puteau lipsi coacăzele roșii perfecte pentru pentru a ne îmbogăți cămările cu diverse preparate din acestea. Un plus de culoare și savoare pe raful din cămară îl va oferi delicioasa Dulceață de coacăze roșii.
Publicat: Joi, 18 Iulie 2019, 10:08 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:14Dintre darurile colorate și aromate ale verii, nu puteau lipsi coacăzele roșii perfecte pentru pentru a ne îmbogăți cămările cu diverse preparate din acestea. Un plus de culoare și savoare pe raful din cămară îl va oferi delicioasa Dulceață de coacăze roșii.
Ingrediente pentru rețeta Dulceață de coacăze roșii
- 1 kg coacăze roșii
- 1 kg zahăr
- 150 ml apă
- zeama de la 1/2 lămâie
Mod de preparare pentru rețeta Dulceață de coacăze roșii
Pentru că gustul coacăzelor este mai acrișor decât al altor fructe, mărim cantitatea de zahăr, folosind proporția 1:1.
Fierbem mai întâi un sirop din apă cu zahăr până devine consistent. Spre final de fierbere adăugăm și zeama de lămâie pentru a evita cristalizarea zahărului pe pereții vasului.
Adăugăm coacăzele curățate de codițe, bine clătite în apă rece și bine scurse.
Nu vom fierbe prea mult coacăzele, pentru a nu risca spargerea acestora și a dilua dulceața. Le fierbem maxim 10 minute.
Punem dulceața de coacăze roșii fierbinte în borcanele sterilizate, înfiletăm capacele și învelim borcanele în pături. Lăsăm delicioasa dulceață de coacăze roșii să se răcească lent în pături, apoi o trecem pe rafturile din cămară.
Vedeți și Rețeta Lichior de coacăze roșii!
Vedeți și cum preparăm o rețetă de Prăjitură cu cremă de lămâie și coacăze roșii!