Antena

Dulceață de zmeură - cea mai simplă rețetă. Cum să o prepari acasă. Trucurile celor mai iscusite gospodine

Dulceața de zmeură e delicioară, mai ales dacă o prepari în casă, cu fructe proaspete. Descoperă trucurile celor mai iscusite gospodine pentru cea mai gustoasă rețetă.

Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 04 Iunie 2024, 15:40 | Actualizat: Duminica, 16 Iunie 2024, 22:28
Galerie de imagini
Dulceața de zmeură e delicioară, mai ales dacă o prepari în casă, cu fructe proaspete. Descoperă trucurile celor mai iscusite gospodine pentru cea mai gustoasă rețetă.
Shutterstock.com

Înainte de a începe să prepari dulceața de zmeură, indicat este să ții cont de câteva sfaturi:

Pe aceeași temă

H2: Rețetă simplă de dulceață de zmeură

Dulceața de zmeură este una dintre cele mai gustoase astfel de produse. Rețeta de mai jos este simplă și rapidă. Iată cum prepari cea mai delicioasă dulceață de zmeură chiar la tine acasă.

H3: Ingrediente rețetă dulceață de zmeură

Ai nevoie de următoarele ingrediente pentru cea mai bună dulceață de zmeură, respectiv:

Reține că pentru dulceaţa de zmeură, un kilogram de fructe ajunge pentru prepararea a cinci borcane mici.

H3: Mod de preparare rețetă dulceață de zmeură

Spală bine zmeură într-un vas cu apă rece, după care las-o la scurs pentru câteva minute.

Într-un vas mai mare, larg și deschis ca lichidul în surplus să se evapore, amestecă zmeura și zahărul. Lasă compoziția să se odihnească până când zahărul începe să se topească și se formează un sirop natural. Aceasta poate dura între 30 minute și 2 ore.

Recomandari A1

Pune vasul pe foc mediu și adaugă sucul de lămâie. Amestecă ușor pentru a te asigura că zahărul s-a topit complet.

Lasă amestecul să fiarbă pentru aproximativ 20-30 de minute, până când se îngroașă. Pentru a verifica dacă dulceața este gata, pune o picătură pe o farfurie rece. Dacă se întărește și nu curge, dulceața este gata.

Între timp, sterilizează borcanele în care vei pune dulceața de zmeură. Poți face asta fie în cuptor la 120 de grade timp de 15 minute, fie prin fierbere într-un vas cu apă timp de 10 minute.

Toarnă dulceața fierbinte în borcanele sterilizate, lăsând un spațiu de aproximativ 1 cm la partea de sus. Închide borcanele bine.

Pe aceeași temă

Lăsă borcanele să se răcească la temperatura camerei. Apoi, depozitează-le într-un loc răcoros și întunecat.

”După ce punem dulceaţa în borcane, este bine să întoarcem cu capacul în jos. Este un produs realizat manual şi atunci este posibil ca un borcan să nu se închidă bine. Este important să le lăsăm cum sunt ele în cantitate mai mare şi chiar acoperite cu şervete sau ţinute la temperatura lor, să se răcească cât mai încet. Astfel nu vom avea surpriza ca peste câteva luni să se zaharisească produsul”, este sfatul Danielei Necula, administrator ”Tradiţional natur” Berca.

H2: Dulceață de zmeură cu mentă. Cum introducem acest truc în rețeta clasică

Dacă dorești, poți adăuga în dulceața de zmeură un baton de vanilie sau câteva frunze de mentă pentru o aromă suplimentară.

Menta "taie" din dulceața zmeurei și în același timp îi accentuează aroma. Indicat este ca ea să fie adăugată în ultimele 15-20 de minute de fierbere.

Pe aceeași temă

Pe parcursul fierberii, gustă dulceața și ajustează aromele după preferințe. Dacă este prea dulce, poți adăuga puțin suc de lămâie pentru a aduce un echilibru între dulce și acidulat. Dacă este prea acidă, adaugă puțin mai mult zahăr.

Tot acum este momentul să adaugi orice arome sau condimente suplimentare pentru a-ți personaliza dulceața. Fie că este vorba de vanilie pentru un gust clasic, sau de un vârf de cuțit de scorțișoară pentru o notă caldă, aromele suplimentare pot transforma o dulceață simplă într-o creație unică.

Whatsapp LinkedIn
dulceata zmeura
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Premiera producției Classified e în AntenaPLAY. Spionaj, secrete și acțiune la cote maxime în noul serial. Vezi acum!
Stirile zilei Sub ameninţarea celei mai puternice furtuni din ultimii 20 de ani, oamenii din localităţile de pe Dunăre stau cu bagajele făcute: "Frică ne este. Ce o vrea Dumnezeu"
Videoclipul zilei
Citește și
Cât cere Gabriela Cristea pentru un borcan de zacuscă gătită după rețeta ei. Ce alte produse mai...
Cât se fierbe, de fapt, dulceața de căpșuni. Trucul din cărțile vechi de bucate pe care puțini îl...
Nea Mărin și vedetele ajung într-o rezervație de animale să facă rost de miere și dulceață
Rețeta săsească a celui mai bun gem de porumbe, delicatesa sezonului
Video recomandate
Video
Citește și