File de șalău cu sos meuniere și cartofi natur
Pentru atunci când ai poftă de un preparat delicios pe bază de pește, nu te sfii să încerci această rețetă de file de șalău cu sos meuniere și cartofi natur!
Publicat: Joi, 24 Mai 2018, 13:39 | Actualizat: Marti, 16 Martie 2021, 22:59Pentru atunci când ai poftă de un preparat delicios pe bază de pește, nu te sfii să încerci această rețetă de file de șalău cu sos meuniere și cartofi natur!
Ingrediente pentru File de șalău cu sos meuniere și cartofi natur
- 800 g șalău
- 400 g făină
- sare
- 5 ouă
- 5 lămâi
- 600 g cartofi
- 400 g unt
- 100 g capere
- 500 ml ulei
- 50 g muștar
- 50 ml lapte
- 1 legătură pătrunjel
- 50 g gogoșari în oțet
- 2 g piper
- 500 ml vin alb, demisec
- 100 ml supă de oase
Mod de preparare File de șalău cu sos meuniere și cartofi natur
Se îndepărtează oasele și pielea de la pește, apoi se porționează, se condimentează cu asre și piper, se trece prin făină și prin amestec de lapte, oua, făină, muștar și sare.
Se pune la prăjit în ulei încins și se rumenește pe ambele părți, apoi se scoate pe prosoape de hârtie absorbante.
Cartofii se curăță de coaja, se spală bine cu apă rece, se taie în cuburi și apoi se pun la fiert în apă cu sare. Dupa ce au fiert se scurg de apă.
Untul se pune in tigaie la topit,se adaugă caperele, zeama de la 2 lămâi și supa de oase. Se fierbe până se omogenizează și se condimentează după gust.
Se așază peștele pe platou, se adaugă sosul peste el și cartofii alături, peste care adăugăm unt și pătrunjel tocat. Se decorează cufelii de lămâie.