Pentru iubitorii de pește, o rețetă de poveste: „File de șalău cu morcovi sotați și sos de lămâie”.
Ingrediente pentru File de șalău cu morcovi sotați și sos de lămâie
- 1,5 kg file de șalău
- 4 caserole baby morcovi cu frunze
- 600 g lămâi
- 150 g sare
- 150 g piper alb
- 300 ml ulei de măsline
- 250 g unt
- 500 g smântână dulce
- 100 g ceapă
- 50 g ardei
- 100 g morcovi
- 100 g miere
- 30 g cimbru
- 10 g ierburi aromatice
- 40 g zahăr
Mod de preparare File de șalău cu morcovi sotați și sos de lămâie
Peștele se condimentează cu sare, piper, ulei de măsline, lămâie și se lasă la odihnit.
Lămâile se spală, se curăță de coajă, iar cojile se pun în apă clocotită și se lasă 3-4 minute, iar acest procedeu se repetă de 3-4 ori. Se scurg de apă, se adaugă în blender, cu puțină apă, sare, zahăr, ulei și zeama de la lămâi și se transformă într-o pastă.
Morcovii se ung cu miere și se codimentează cu ierburi aromatice, cimbru, se stropesc cu ulei de măsline și se dau la cuptor.
Peștele se prepară pe grillul încins și se rumenește pe fiecare parte până este pătruns.
Când toate preparatele sunt gata, se așază pe farfurii și se servesc.
Frigărui de rață cu ananas, sos de rodie și piure de cartofi mov... Deliciu asiatic, chiar la tine în bucătărie! Cum se face rețeta de porc cu legume în stil chinezesc...