Cum putem pregăti delicioasa rețetă Friptură de porc cu piure de cartofi și sos vorosilov
Dacă nu mai știți ce rețetă să mai pregătiți pentru friptura de porc, încercați Rețeta Friptură de porc cu piure de cartofi și sos vorosilov și veți fi chiar mulțumiți.
Autor: Maria Udrea Publicat: Miercuri, 16 Octombrie 2019, 10:06 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 17:02- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dacă nu mai știți ce rețetă să mai pregătiți pentru friptura de porc, încercați Rețeta Friptură de porc cu piure de cartofi și sos vorosilov și veți fi chiar mulțumiți.
Rețeta Friptură de porc cu piure de cartofi și sos vorosilov - Ingrediente
- 1 kg cartofi
- 8 bucăți ceafă de porc
- 400 gr unt
- 400 ml lapte cu 3,5% grăsime
- 300 gr smântână cu 24% grăsime
- 1 caserolă de chives
- 2 legături de ceapă verde
- 2 buc. nucșoară
- 1 lingură boabe de ienibahar
- Sare
- Piper negru boabe
- 1 caserolă busuioc
- 500 gr ceapă
- 500 gr roșii proaspete
- 400 gr roșii decojite în suc de roșii
- 2 sticle pasatta de roșii
- 200 gr pastă concentrată de tomate
- 400 gr ardei gras verde
- Zahăr
- 2-3 crenguțe de rozmarin
- 4 căpățâni de usturoi
- 500 ml vișinată
- ulei de floarea soarelui
- 200 ml ulei măsline
- 1 borcan roșii uscate
- Flori comestibile
- 3 lămâi
Rețeta Friptură de porc cu piure de cartofi și sos vorosilov - Preparare
Se curăță cartofii, se taie cubulețe și se pun la fiert în apă cu sare. După ce s-au fiert se pasează și se realizează un piure de cartofi cu unt, lapte, smântână, ulei, sare, piper proaspăt și puțină nucșoară rasă. Se amestecă cu roșii uscate, tăiate mărunt și ceapă verde, tăiată julien.
Ceafa de porc se rumenește la grill, apoi se pune la înăbușit în cratiță cu puțin ulei de floarea soarelui, cu rozamrin, usturoi, sare, piper, unt și puțină vișinată. Se adaugă boabe de ienibahar. Se înăbușă la foc mic până se frăgezește. Se adaugă din când în când unt, vișinată și, la final, pentru împrospătare puțină zeamă de lămâie.
Sosusl Vorosilov se prepară cu roșii decojite, pasate și roșiile din conservă, care se adaugă peste ceapa tocată julien și înăbușită în ulei de floarea soarelui și unt. Se adaugă ardeiul gras, tăiat julien. Se fierb la foc mediu, iar spre final se adaugă usturoi ras, o crenguța de rozmarin, sare și piper după gust, puțin zahăr și busuioc proaspăt.
Se montează preparatul, piureul fiind ornat cu chives tocat, iar farfuria cu cu flori comestibile.