Live acumObservator 06
Prime Time 20:30Adela

Rulouri din piept de pui cu prosciutto crudo, brânză provolone și piure de cartofi

Pentru un prânz copios, alături de întreaga familie, o delicioasă și complexă rețetă: Rulouri din piept de pui cu prosciutto crudo, branza provolone si piure de cartofi.

Rulouri din piept de pui cu prosciutto crudo, brânză provolone și piure de cartofi

Pentru un prânz copios, alături de întreaga familie, o delicioasă și complexă rețetă: Rulouri din piept de pui cu prosciutto crudo, branza provolone si piure de cartofi.

Rețeta Rulouri din piept de pui - Ingrediente


  • 1 kg cartofi
  • 1 l lapte
  • 250 g unt
  • 125 g mascarpone
  • 300 ml ulei de măsline
  • 10 frunze de salvie
  • 400 g făină albă
  • 100 g pesmet
  • 100 g parmezan
  • 1 ou
  • noce moscata macinată
  • 13 felii piept de pui
  • 7 felii mari sau 10 mici brânză provolone afumată
  • 100 g prosciutto crudo
  • 100 g prosciutto cotto
  • 50 g rucola
  • sare și piper
  • 200 ml oțet balsamic
  • 100 ml vin roșu
  • 50 g zahăr brun
  • 3 cepe șalotă
  • 3 morcovi

Rețeta Rulouri din piept de pui - Preparare

Se curăță cartofii, se taie în cuburi și se fierb în apă cu sare pentru 35-40 de minute. Apoi se scurg, se pasează și se adaugă lapte fierbinte, mascarpone și unt.

Într-o crăticioară se pun la fiert pentru glasse oțetul cu vinul și zahărul și se amestecă constant.

Între timp se pregătesc rulourile din piept de pui.

Verificăm feliile de piept de pui dacă au grosimea bună de circa 5 mm dacă nu le mai batem cu un ciocan pentru carne le așezăm pe un tocător și punem peste o parte din ele puțina sare puțin piper apoi o felie de prosciutto o felie de brânză șile rulăm.

Pe alte felii de piept se pune prosciutto, apoi un amestec de pesmet, parmezan ras, ou, lapte si nucă tocată apoi se rulează.

Iar pe restul feliilor din piept de pui se pune prosciutto si rucola apoi se rulează. Se pregătesc 14 rulouri care se dau prin faină și se prăjesc pe toate parțile in puțin ulei de măsline, puțin unt și câteva foi de salvie.

Se curăță două cepe si doi morcovi și se călesc în altă tigaie în puțin ulei de măsline. Când s-au rumenit pe toate părtile, rulourile din piept de pui se transferă în tigaia cu ceapa si morcovul, se adaugă puțin vin și se lasă să se evapore alcoolul, apoi se adaugă o cescuță de apă și se mai lasă la foc mic 10 minute. Punem intr-o craticioară laptele cu untul la incalzit.

Se servesc rulourile din piept de pui cu piure de cartofi și sos de vin.

Video