Antena Căutare

Ceafă de porc și orez cu alune

Ingrediente

  • 1200 g ceafă de porc
  • 1-2 legături ceapă verde
  • 50 g alune
  • ghimbir
  • 200 ml sos de soia
  • 50 g zahăr
  • 400 ml vin roșu sec
  • anason
  • 100 ml ulei de floarea soarelui
  • sare
  • piper alb
  • 50 ml ulei de masline
  • 250 g orez
  • vegeta chinezească
  • castraveți

Mod de preparare

Se spală carnea. apoi se taie în felii.

Articolul continuă după reclamă

Se toacă o parte din ceapa, se pune într-o tigaie cu putin ulei, ghimbir, anason și se prăjește aproximativ 10 minute.

După aceea, se adaugă vinul și piperul.

Când se evaporă vinul, se adaugă sosul de soia și se mai lasă puțin pe foc.

Apoi se adaugă apă cât să acopere carnea.

Se lasă să fiarbă pentru 20-25 de minute, îndepărtând spuma care se formează.

Se potrivește gustul cu sare și zahăr și se mai lasă 2-3 minute, apoi se stinge focul.

Pentru orezul cu alune, se pune orezul la fiert în apă cu 2 picături de ulei de măsline.

Alunele se prăjesc cu restul de ceapă verde, apoi se adaugă vegeta chinezească și sarea.

Se pune orezul peste această compoziție și se mai prepară împreună, pentru puțin timp, la wok.

Tocaniță de chorizo cu calamar crocant... Prânz japonez...
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

NBA Christmas Vezi acum
Video recomandate
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng
Hello Chef sezonul 8, 14 decembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul este dat de Ceanu Zheng Sambata, 14.12.2024, 15:30
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x