Ingrediente
- 1200 g ceafă de porc
- 1-2 legături ceapă verde
- 50 g alune
- ghimbir
- 200 ml sos de soia
- 50 g zahăr
- 400 ml vin roșu sec
- anason
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- sare
- piper alb
- 50 ml ulei de masline
- 250 g orez
- vegeta chinezească
- castraveți
Mod de preparare
Se spală carnea. apoi se taie în felii.
Se toacă o parte din ceapa, se pune într-o tigaie cu putin ulei, ghimbir, anason și se prăjește aproximativ 10 minute.
După aceea, se adaugă vinul și piperul.
Când se evaporă vinul, se adaugă sosul de soia și se mai lasă puțin pe foc.
Apoi se adaugă apă cât să acopere carnea.
Se lasă să fiarbă pentru 20-25 de minute, îndepărtând spuma care se formează.
Se potrivește gustul cu sare și zahăr și se mai lasă 2-3 minute, apoi se stinge focul.
Pentru orezul cu alune, se pune orezul la fiert în apă cu 2 picături de ulei de măsline.
Alunele se prăjesc cu restul de ceapă verde, apoi se adaugă vegeta chinezească și sarea.
Se pune orezul peste această compoziție și se mai prepară împreună, pentru puțin timp, la wok.