Rețeta de Friptură de vițel, cu os
Rețeta de Friptură de vițel, cu os
Publicat: Luni, 06 Martie 2017, 20:03 | Actualizat: Sambata, 12 Decembrie 2020, 17:22- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Ingrediente pentru rețeta de Friptură de vițel, cu os:
- 1200 g mușchi de vițel cu os
- 200 g răchițele
- 80 g amidon de cartofi
- 100 g zahăr
- 20 g busuioc
- 1350 g cartofi
- 60 g lămâie
- 20 g sare de mare
- 4 g piper negru, boabe
- 40 ml ulei de măsline
- 160 g ceapa
- 40 g unt
- 20 g sare
Mod de preparare pentru rețeta de Friptură de vițel, cu os:
Mușchiul de vițel se marinează într-un amestec din: lămâie, sare de mare, piper negru boabe, ulei de măsline și ceapă tocată mărunt, pentru minim 20 de minute.
Apoi se prăjește la grill, până se rumenește pe ambele părți.
Pentru garnitură, cartofii se taie în felii rotunde, care se ung cu unt și se presară cu sare.
Se dau la cuptor în foile, la temperatura de 160 grade pentru 30 de minute.
Pentru sos, se fierbe un sirop din apă cu zahăr, iar în el se adaugă rachitele și amidonul.
Pe o farfurie rotundă, se așază carnea de vițel în centru, iar de jur împrejur se stropește cu sos.
Într-o parte se pune garnitura și se ornează cu busuioc.
Poftă bună!