Reţeta pentru cea mai bună ciorbă de curcan. Ingredientul secret care transformă o ciorbă obişnuită într-una delicioasă!
Una dintre cele mai căutate reţete este, zilele acestea, ciorba de curcan. Care este ingredientul secret? Orice gospodină trebuie să-l afle
Publicat: Vineri, 17 Martie 2017, 20:33 | Actualizat: Vineri, 20 Noiembrie 2020, 16:25- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Una dintre cele mai căutate reţete este, zilele acestea, ciorba de curcan. Care este ingredientul secret? Orice gospodină trebuie să-l afle
Ingrediente pentru rețeta de ciorbă de curcan
aprox. 1 kg carne de curcan: aripi, spate, piept, ficat, pipotă, inimă
1 morcov
1 ceapă
½ de ţelină
1 ardei
2 cartofi
1 conservă de roşii tocate
1 mână de fidea
1 legătură de leuştean proaspăt
100-200 ml borş
sare după gust
Mod de preparare pentru rețeta de ciorbă de curcan
Carnea se spală, se porţionează şi se pune la fiert în aproximativ 3 litri de apă cu puţină sare. Se îndepărtează spuma care se adună deasupra, apoi se mai adaugă sare după gust şi se lasă să fiarbă la foc mic.
Pe aceeași temăCând carnea este aproape gata, mai degresăm puţin supa dacă ni se pare prea grasă, apoi adăugăm ceapa, morcovul, ţelina şi ardeiul tăiate cubuleţe sau date pe răzătoarea cu găuri mari. Adăugăm cartoful cuburi.
Când legumele sunt fierte, adăugăm roşiile, fideaua şi borşul şi lăsăm ciorba să mai fiarbă încă 10 minute.
Se serveşte cu ardei iute şi smântână.