Legume trase la tigaie cu sos de soia și ulei de susan. O rețetă rapidă și ușoară, plină de culoare și savoare!
Nu mai știți ce să gătiți și familia să mulțumiți? Jamie Oliver vă vine în ajutor cu o rețetă ușoară și rapidă, plină de culoare și savoare.
Publicat: Marti, 20 Februarie 2018, 09:37 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:04- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Nu mai știți ce să gătiți și familia să mulțumiți? Jamie Oliver vă vine în ajutor cu o rețetă ușoară și rapidă, plină de culoare și savoare.
Ingrediente
- 1 cățel de usturoi, zdrobit
- 1 ardei iute, tăiat subțire
- 3 cepe de primăvară, tăiate în rondele subțiri
- 1 ceapă roșie mică,tăiată în felii subțiri
- 1 mână de păstăi tocate
- câteva ciuperci Shiitake, felii
- 1 varză albă, tocată fideluță
- câteva castane feliate
- ulei de măsline
- sare de mare
- piper negru proaspăt măcinat
- 2 lingurițe sos de soia
- 1 linguriță ulei de susan
- susan, semințe
Mod de preparare legume trase la tigaie cu sos de soia și ulei de susan
Secretul bunei preparări a legumelor trase la tigaie/wok constă în a nu pune prea multe odataă în wok, acestea se vor înăbuși în loc să se prăjească.
Această rețetă este pentru două porții, dar dacă sunteți de gatit pentru patru, nu dump de două ori mai mult în, faceți-o în două loturi.
Se amestecă usturoiul, ardeiul iute și ceapa roșie împreună. Se amestecă toate celelalte legume și castanele. Păstrați cele două amestecuri separate.
Încălziți wok-ul până când este foarte încins. Adăugați câțiva stropi de ulei apoi amestecul de ardei, usturoi și ceapă. Se amestecă pentru 2 secunde apoi se adaugă celălalt amestec de ingrediente. Rotiți și aruncați legumele în wok dacă puteți, dacă nu amestecați-le cu o lingură de lemn, întorcându-le la fiecare câteva secunde, astfel încât toate să simtă căldura de la baza wok-ului. Se condimentează cu sare și piper.
După un minut sau două, legumele ar fi trebuit să se pătrundă. Se adaugă sosul de soia și uleiul de susan și se amestecă. După aproximativ 30 de secunde, legumele ar trebui să degaje un miros îmbietor.
Pe platoul în care le veți servi, presărați mai întâi semințe de susan, apoi puneți legumele.
Să vă fie de folos!