Mămăligă în straturi cu brânză și afumătură de porc, ca la Săpânța
Rar persoane care să nu adore acest preparat tradițional- mămăliga, însă rețeta de mămăligă în straturi cu brânză și afumătură de porc, ca la Săpânța este de nerefuzat, la ce ingrediente conține.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 13 Octombrie 2020, 15:17 | Actualizat: Marti, 13 Octombrie 2020, 16:21- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Dumitru Pop Tincu, un sculptor artizanal și pictor a venit la Chefi la cuțite în sezonul 8 să-i cucerească pe cei trei chefi cu o rețetă de mămăligă în straturi cu brânză și afumătură de porc, ca la Săpânța.
Preparată cu ingrediente naturale din gospodăria sa, nu poate fi decât foarte gustoasă,chiar dacă nu a primit cele trei cuțite de la chefi.
Iată ce ingrediente s-au folosit pentru rețeta de mămăligă în straturi cu brânză și afumătură de porc, ca la Săpânța:
-
Pentru mămăligă:
- 1 kg mălai
- apă
- sare
- 100 gr unt
-
Pentru umplutură:
- cârnați de casă afumați
- slănină afumată
- brânză de oi
Cum se prepară rețeta de mămăligă în straturi cu brânză și afumătură de porc, ca la Săpânța?
Preparare mămăligă.
Se pune 3 litri de apă la fiert într-un ceaun că este mai bun și mai recomandat. Se adaugă o lingură de sare când apa începe să fiarbă și o mână de mălai și se amestecă intens până sarea se dizolvă și mălaiul se hidratează.
Se adaugă, treptat, restul de mălai, amestecând intens pentru a se desface bine în apa fierbinte și a nu se forma cocoloase.
Mămăliga se fierbe până se îngroașă bine, iar înainte de a stinge focul se adaugă untul și se amestecă până se topește și se încorporează în mămăligă.
Pregătire ingrediente pentru umplutură.
Se taie slănina în bucăți mici și se prăjește până devine ușor crocantă ca niște jumărele.
Se taie cârnații rondele și se prăjesc până sunt bine rumeniți
Se pun în boluri termorezistente straturi de mămăligă, iar printre ele câte un strat de brânză și unul de cârnați cu slănină.
Se mai dau bolurile cu mămăligă în straturi cu brânză și afumătură de porc, ca la Săpânța, la cuptor pentru 8-10 minute, atât cât să se degaje aromele ingredientelor din interiorul mămăligii.
Spor și poftă bună!