Negresă de post fără cacao. Rețetă de negresă cu textură densă și aromă deosebită
De cele mai multe ori, când poftim în post la ceva dulce, rețetele de negresă sunt printre primele la care ne gândim. Sunt ușor de preparat, cu ingrediente puține și sunt foarte versatile. Una dintre variante este și această Rețetă de Negresă de post fără cacao.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Marti, 31 Martie 2020, 11:44 | Actualizat: Sambata, 27 August 2022, 10:08- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Este fără cacao și totuși are culoarea specifică de la pudra de roșcove, cunoscută și sub denumirea de karob, care înlocuiește cu succes cacaua în diverse rețete de prăjituri.
Pudra de roșcove se obține din fructul roșcovului, un arbore ornamental cu fructi comestibile, sub formă de păstăi, originar din zona bazinului mediteranean,
Pudra de roșcove, sau karobul, areatât culoarea cât și gustul, asemanatoare cu cacaua.
Este bogată în fibre alimentare, calciu, dar și vitamin și minerale.
Și cel mai important este faptul că nu conține cofeină, gluten, lactoză, sau colesterol și are un indice glicemic foarte mic.
Pudra de roșcove înlocuiește cu success cacaua, în prăjituri, budinci, toppinguri, etc.
Pe aceeași temăCe ne trebuie pentru Rețeta Negresă de post fără cacao:
- Pentru o tavă de 25/25 cm:
- 300 gr făină
- 30 gr pudră de roșcove
- 150 g zahăr
- 125 ml ulei
- 250 ml lapte de migdale
- 1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 1 praf de sare
Cum preparăm Rețeta Negresă de post fără cacao?
De menționat că laptele de migdale este aromat și dens și va da gust deosebit negresei de post, dar în lipsa acestuia se poate folosi orice altă băutură vegetală: de soia, de orez, etc.
Vedeți Aici Rețeta pentru Băutură de orez preparată în casă!
Pornim cuptorul la 180 de grade.
Amestecăm într-un vas făina, bicarbonatul, amidonul, praful de copt și pudra de roșcove, sau karobul.
În alt vas mixăm uleiul cu zahărul și un praf de sare. Le mixăm până se diluează zahărul, apoi adăugăm laptele de migdale și omogenizăm compoziția.
Turnăm compoziția peste ingredientele solide și le amestecăm bine până rezultă o compoziție omogenă, ca o smântână, mai groasă.
Pe aceeași temăÎntindem compoziția pentru negresă de post fără cacao într-o tavă de 25/25 cm, tapetată cu hârtie de copt.
O dăm la cuptor, pentru 30-35 de minute, sau până este bine rumenită la exterior.
Lăsăm negresa de post fără cacao să se răcească bine, apoi o porționăm și o putem servi, alături de cei dragi.
Spor și pofta buna!