Omletă tricoloră cu influențe din Tanzania. Rețetă de mic dejun plin de nutrienți
Pe principiul că nici omleta nu mai este ce a fost, Kesu Ahmed,concurent în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite” i-a impresionat pe cei trei chefi cu o omletă mai specială, plină de savoare și culoare.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 09 Septembrie 2020, 08:46 | Actualizat: Joi, 15 Iulie 2021, 12:07Când vrem să servim un mic dejun mai consistent și bun, bineînțeles că gândul ne zboară la o omletă, fie simplă, fie cu o salată de legume proaspete sau cu brânză.
Dar, pe principiul că nici omleta nu mai este ce a fost, Kesu Ahmed, un concurent concurent în sezonul 8 al emisiunii „Chefi la cuțite”, i-a impresionat pe cei trei chefi cu o omletă mai specială, plină de savoare și culoare.
Kesu Ahmed a pregătuit o rețetă de omletă tricoloră cu influențe din Tanzania, de acolo de unde are el rădăcini.
Nu este o omletă oarecare, este o omletă în care a separat albușurile de gălbenușuri.
Și nu a gândit rău deloc, pentru că sunt persoane care țin diete pe bază de proteine și elimină gălbenușurile din alimentație.
Pe aceeași temăPot să spun că avem parte de un concurent foarte curajos să trimită mic dejun pe banda Chefi la cuțite.
Rețeta Omleta tricolora cu influente din Tanzania – Ingrediente:
- Pentru 3 porții: 6 ouă
- 6 baby morcovi
- șofran
- salată mixtă
- 3 avocado
- 9 felii subțiri de bacon
- 3 roșii mari
- câteva roșii cherry
- puțin unt
- zeamă de lămâie
- sare și piper
Rețeta Omleta tricolora cu influente din Tanzania – Preparare
Pentru omleta propriuzisă se separă albușurile de gălbenușuri. Se prepară, separat, în tigăile antiaderente, încinse. Gălbenușurile se asezonează și cu puțin șofran
Feliile de bacon se rumenesc bine pe ambele părți, pe grillul încins. Se lasă să se tempereze și se mărunțesc.
Baby morcovii se blanșează și se trag ușor în unt
Avocado se curăță și se feliază, apoi se străpește cu puțină zeamă de lămâie pentru a nu oxida. Roșiile mari se feliază în rondele.
Pe aceeași temăOmletele se vor așeză în straturi pe farfurii, separate de felii subțiti de roșii, iar de jur împrejur vor colora farfuria restul ingredientelor.
Este un mic dejun plin de nutrienți, perfect pentru a-ți lua din el energia necesară întregii zile!