Paste cu sos de roșii și vinete. Un preparat delicios, adaptat și pentru post
Asezonate cu puțină brânză, pentru cei care nu țin post, Jamie Oliver ne propune să ne răsfățăm papilele cu niște delicioase paste cu sos de roșii și vinete.
Publicat: Marti, 06 Martie 2018, 09:40 | Actualizat: Miercuri, 07 Aprilie 2021, 19:34Asezonate cu puțină brânză, pentru cei care nu țin post, Jamie Oliver ne propune să ne răsfățăm papilele cu niște delicioase paste cu sos de roșii și vinete.
Ingrediente pentru rețeta paste cu sos de roșii și vinete:
- 1 ceapă mică
- 2 căței de usturoi
- 1/2 legătură de busuioc proaspăt
- 2 vinete
- 4-6 linguri de ulei de măsline
- 400 g conservă de roșii tocate
- 500 g paste rigatoni uscate
- 80 g brânză ricotta( opțional)
- sare
Mod de preparare pentru rețeta paste cu sos de roșii și vinete:
Curățați și tocați fin ceapa și usturoiul. Alegeți frunzele de busuioc și tăiați mărunt tulpinile.
Tăiați vinetele în felii de 2 cm.
Încălziți 3 linguri de ulei într-o tigaie și căliți ceapa, cățeii de usturoi și busuiocul timp de 7 minute.
Adăugați roșiile, și fierbeți sosul, asezonându-l cu sare. Fierbeți-l aproximativ 20 de minute.
Între timp, se prăjesc feliile de vinete în uleiul rămas până devin aurii, apoi se adaugă în sosul de roșii. Se adaugă și multe frunze de busuioc.
Fierbeți pastele conform instrucțiunilor de pachet, scurgeți-le, apoi amestecați-le prin sos.
În timpul servirii( dacă nu țineți post), sfărâmați peste delicioasele paste cu sos de roșii și vinete niște brânză ricotta și presărați frunze de busuioc.
Pofta buna!