Paste cu ton pentru copii. Reteța Ruxandrei Luca de la Neatza
Atunci când când suntem în criză de timp și trebuie să-i hrănim pe cei mici, rețetele de paste sunt primele la care ne gândim. Ruxandra Luca, de la Neatza cu răzvan și Dani, mămică a trei copii năzdrăvani și drăgălași, ne-a oferit spre inspirație, o rețetă de paste cu ton pentru copii.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 24 Iunie 2020, 19:22 | Actualizat: Miercuri, 24 Iunie 2020, 20:01Cu file de ton în ulei de măsline, alături de paste și alte 2-3 ingrediente, simple și la îndemână, fără costuri exagerate, putem pregăti o mâncare simplă, rapidă și hrănitoare, pentru masa de prânz sau cină, a celor mici.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de paste cu ton pentru cei mici:
- 400 gr paste penne
- 300 gr file de ton în ulei de măsline
- 4-5 roșii proaspete, bine coapte
- 1 ceapă
- 2-3 căței de usturoi
- 1 cub mic de unt
- 100 gr parmezan
- sare și piper
- busuioc proaspăt
Cum procedăm pentru a prepara rețeta de paste cu ton pentru cei mici?
Punem un vas cu apă la fiert, pentru paste. Când apa începe să fiarbă, adăugăm și 1 linguriță de sare și 1 linguriță din uleiul de la conservele de ton. Amestecăm pentru a se dizolva sarea și adăugăm pastele. le lăsăm să fiarbă conform instrucțiunilor de pe pachet.
Între timp, ne ocupăm de sosul pentru paste.
Tocăm ceapa solzișori și o călim ușor în unt topit. Adăugăm și 2-3 căței de usturoi striviți și fileul de ton cu o parte din uleiul în care a stat.
Pe aceeași temăOpărim roșiile, le decojim și le tocăm mărunt. Le adăugăm peste ingredientele din tigaie și le amestecăm biine cu acestea. Lăsăm sosul să fiarbă doar câteva minute, până scade și devine consistent.
Dacă nu avem roșii proaspete, putem folosi o pastă de roșii, dar Ruxandra Luca ne sfătuiește să citim cu atenție eticheta, să nu conțină altceva decât roșii și sare.
Fiind un preparat pentru copii, alegerea ingredientelor va fi prioritară!
Când pastele sunt fierte, le scurgem și le amestecăm cu sosul de ton și roșii. Adăugăm și parmezan răzuit și puțin busuioc verde și mai lăsăm pastele să fiarbă împreună cu sosul 2-3 minute, pentru a se întrepătrunde gusturile. mai adăugăm și din apa în care au fiert pastele, pentru cremozitate.
Pe aceeași temăCopiii Ruxandrei Luca adoră această rețetă de paste cu ton, deci v-o recomandăm cu toată încrederea!
Spor și poftă bună!