Păstrav la cuptor: Rețeta lui Jamie Oliver, gata în 30 de minute
Pentru atunci când avem poftă să servim pește, păstrăvul este una din primele opțiuni, pentru că este mai cel mai bogat în Omega 3. Una dintre rețetele preferate este Rețeta de Păstrăv la cuptor, după Rețeta lui Jamie Oliver, gata în 30 de minute.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 01 Iulie 2020, 09:58 | Actualizat: Miercuri, 01 Iulie 2020, 11:15- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
Peştele reprezintă o sursă bună de proteine şi acizi graşi Omega 3, depre care știm deja că au un important rol în a reduce nivelul de colesterol și a menţine inima sănătoasă. Din păcate, nu toate sortimentele sunt sănătoase.
Ceea ce mai știm este că toţi peştii conţin mercur, dar în cantitâți diferite, iar pentru a nu ne periclita sănătatea, trebuie să alegem un sortiment de peşte, astfel încât balanţa să încline în favoarea acizilor graşi Omega 3 şi în defavoarea mercurului. Dintre aceastea, pentru rețeta noastră am ales păstrăvul și am preparat-o inspirându-ne după una dintre rețetele celebrului bucătar Jamie Oliver.
Păstrăvul se prepară rapid pentru că se pătrunde ușor, nu-ți trebuie mai mult de 30 de minute, cu garnitură cu tot și cu timp de pregătire.
Iată ce ne trebuie pentru Păstrav la cuptor: Rețeta lui Jamie Oliver, gata în 30 de minute:
- 4 fileuri de păstrăv, sau 2 păstrăvi eviscerați
- sare și piper
- puțin ulei de măsline
- 1-2 lămâii
- câteva felii subțiri de bacon
- ceapă verde și pătrunjel verde
Cum preparăm Păstrav la cuptor: Rețeta lui Jamie Oliver, gata în 30 de minute?
Luăm o tavă de cuptor și o ungem cu puțin ulei.
Fileurile de păstrăv le stopim cu foarte puțin ulei de măsline, cu zeamă de lămâie și le condimentăm doar cu sare și piper. Le așezăm în tavă, cu partea cu piele în jos.
Pe aceeași temăDeasupra fileurilor de păstrăv așezăm fâșii de bacon și presărăm rondele de ceapă verde și frunze de pătrunjel verde.
Dăm tava la cuprtor, la temperatură medie, până când păstrăvul este bine pătruns, iar feliile de bacon devin crocante, lăsându-și savoarea deasupra bucăților de pește.
Pentru garnitură putem prepara cartofi natur, sau legume la abur, orez, paste, etc.
O rețetă de păstrăv pe cât de simplă și rapidă, pe atât de gustoasă și sănătoasă!
Spor și poftă bună!