Dacă te-ai săturat de clasicul pește prăjit în ulei sau făcut sub formă de plachie, atunci poate că a venit momentul să înveți o rețetă cu adevărat simplă și rapidă, ce îți garantează oricând succesul! Cum poți găti peștele într-o manieră delicioasă?
Mod de preparare pentru rețeta de pește la cuptor
În primul rând trebuie să alegi un pește cărnos, în funcție de preferințe (cod, merluciu, păstrăv, șalău, doradă etc).
Citește și: Rețetă de pește la cuptor cu muraturi și brânză sărată
Se ia o tavă și se tapetează cu hârtie de copt, apoi se unge suprafața acesteia cu ulei (de preferat de măsline). Dacă ai ales trunchiuri de pește, atunci taie-le pe jumătate, scoate coloana și oasele pe cât posibil și vei obține astfel un fel de fileuri.
Pe partea cu pielea (sau pe oricare parte a fileurilor) presară din plin sare, piper și condimente (busuioc, oregano, tarhon, pătrunjel uscat sau orice alt amestec de ierburi aromatice pentru pește). Pune bucățile în tavă (pe partea cu condimentele), stropește cu puțin ulei de măsline și zeamă de lămâie și lasă la cuptor să se gătească.
Pentru un plus de savoare poți adăuga în tavă câteva felii de roșie, cățiva căței de usturoi curățați, o ceapă întreagă sau orice altă legumă preferi. Acestea se vor coace frumos și vor căpăta o aromă aparte.
Poți servi peștele cu sos de maioneză, cu lămâie, cu cartofi fierți sau prăjiți, cu legume sau cu salată!
Citeșe și: Plachie de pește. O rețetă simplă și delicioasă
Poftă bună!
Nu uita! Poți descoperi zeci de rețete savuroase pe pagina emisiunii „Chefi la cuțite”!
Chec în trei culori. O adevărată încântare atât pentru papile, cât și pentru privire!... Desert simplu și delicios, pentru orice pofticios: Ruladă cu gem de căpșuni....