Plăcintă cu dovleac pentru Halloween. Cea mai simplă rețetă de la bunica
Plăcintă cu dovleac pentru Halloween 2018. Cea mai simplă rețetă de la bunica. Un desert rapid și delicios pe care să-l realizezi rapid pentru tine și cei dragi
Publicat: Marti, 30 Octombrie 2018, 13:33 | Actualizat: Duminica, 22 Noiembrie 2020, 16:28Halloweenul a devenit o sărbătoare populară și în România, fiind un nou prilej pentru gospodine să se întreacă în preparate unice, delicioase și înspăimântătoare atunci când copii vin cu colindul.
Pe lângă faptul că ele se ocupă de decorarea casei și de confecționarea costumului pentru cel mic, gospodinele trebuie să găsească rețete inedite cu care să își surprindă familia. Nimic nu se compară cu o plăcintă de dovleac după o rețetă de-a bunicii în noaptea de Halloween.
Ingrediente pentru rețeta de plăcintă cu dovleac:
Aluat (pt 4 rulouri)
- 1 cana mare cu apa calduta (300 ml)
- 5-6 linguri ulei
- ½ lingurita sare
- 1 lingura zahar
- 1 plic drojdie uscata (7 g)
- faina cat cuprinde
Umplutura
- 1 farfurie adanca cu varf dovleac razuit
- 2-3 linguri zahar pt fiecare rulou
- scortisoara macinata ori zahar vanilat (1/2 plic pt fiecare rulou), dupa gust
- ulei pt uns foile
- zahar pudra vanilat, pt decor
Mod de preparare pentru rețeta de plăcintă cu dovleac:
Se folosesc ingredientele pentru aluat, amestecându-se și apoi frământându-se pentru a obține un aluat omogen, fără ac acesta să se lipească de mâini. Se lasă la dospit aproximativ 30 minute într-un loc cald. Apoi se împarte coca în 4 părți egale. Se ia făcălețul și se întinde fiecare bucată în foaie subțire, ca de tăiței. Se unge cu ulei și apoi se întinde uniform un sfert din dovleacul ras.
După gust, poți presăra scorțișoară sau zahăr vanilat și cele 2-3 linguri de zahăr pentru fiecare rulou în parte. Rulează cu grijă foaia, păstrând în margine câte 2 cm de foaie neacoperită de compoziție. Pliază aceste părți înspre partea inferioară a ruloului. Astfel, vei evita curgerea dovleacului sau a siropului acestuia în timpul coacerii. Așează ruloul în tava tapetată cu hârtie de copt și unge-l cu ulei. Ruloul se coace la foc mediu până se rumenește deasupra.
Sursă foto: bucataras.ro