Prăjitura Brownie cu ciocolată, servită cu înghețată. O prăjitură delicioasă, umedă și lipicioasă!
Vrei să-ți răsfeți familia cu o prăjitură minunată? Soluția este această Brownie cu ciocolată, servită cu înghețată. O prăjitură delicioasă, umedă și lipicioasă!
Publicat: Luni, 09 Aprilie 2018, 22:36 | Actualizat: Joi, 19 Noiembrie 2020, 21:14Vrei să-ți răsfeți familia cu o prăjitură minunată? Soluția este această Brownie cu multă ciocolată, servită cu înghețată. O prăjitură delicioasă, umedă și lipicioasă!
Ingrediente pentru prăjitura Brownie cu ciocolată
- 300 g ciocolată amăruie 75-80 % cacao
- 300 g făină
- 330 g zahăr
- 300 g unt
- 6 ouă
- 1/2 linguriță sare
- 1 fiolă esență de vanilie
- 100 g nuci
- 4 cupe înghețată de vanilie
- Decor:
- 1 caserolă mică de zmeură
- 1 caserolă mică de crenguțe de coacaze roșii
- 8 frunze de mentă
- sos de ciocolată
Mod de preparare prăjitura Brownie cu ciocolată
Se incinge cuptorul la 180 de grade C, cu funcția de ventilație continuă și se pune grătarul pe mijlocul cuptorului, pentru ca prajitura sa se coacă bine.
Se pune pe foc o cratiță cu apă peste care se așază un bol, pentru a crea o baie de aburi.
În bol se pune ciocolata tăiată bucățele și untul și se amestecă până se topește.
Când s-a topit ciocolata, se ia de pe foc bolul și se lasă să se răcească in jur de 5 minute.
Pe aceeași temăPeste ciocolata și untul topit vom adăuga, pe rând, fiecare din cele 6 ouă și vom amesteca bine compoziția de brownie cu ajutorul unei linguri de lemn.
Apoi, vom încorpora zahărul și făina, puțin câte puțin, esența de vanilie, nucile taiate mărunt și sarea.
Amestecăm bine toate ingredientele și dăm prăjitura la cuptorul bine încins, la o temperatura de 180 de grade.
Când s-a rumenit, scoatem prăjitura din cuptor și o lăsăm să se răcească, după care o tăiem în porții mici și o decorăm cu coacăze, zmeură, sos de ciocolată și frunze de mentă.
Se serveste alaturi de o cupa de inghetata de vanilie.
Poftă bună!