Chefi la cutite

PREMIERA SEZONULUI 6: 29, 30 octombrie!

Brownie cu mere caramelizate și frișcă vanilată. Un desert delicios ce cucerește orice pofticios!

 

Blat ușor umed  cu ciocolată amăruie și nucă, mere caramelizate cu multă scorțișoară și decor de frișcă, s-au combinat perfect într-o minunată Brownie cu mere caramelizate și frișcă vanilată.

Puteți încerca, din aceeași categorie și aceste rețete: Brownie cu ciocolată, servită cu înghețată, sau Brownie cu ciocolată, sos de vanilie şi ingheţată!       


Ingrediente pentru Brownie cu mere caramelizate și frișcă vanilată

  • Pentru blat:
  • 5 ouă, medii
  • 125 g zahăr
  • 100 g ciocolată amăruie
  • 125 g unt( 82%)
  • 125 g făină
  • 75 g nucă măcinată
  • 1 linguriță praf de copt
  • 2 lingurițe esență de vanilie
  • Pentru crema de mere:
  • 750 g mere rase
  • 100 g zahăr vanilat
  • 1 linguriță scorțișoară
  • 125 g unt( 82%)
  • 1 lingură griș
  • În plus:
  • 200 g frișcă vanilată, pentru decor 

Mod de preparare Brownie cu mere caramelizate și frișcă vanilată

Pentru prepararea blatului, mai întâi separăm albușurile de gălbenușuri.
Presărăm puțină sare peste albușuri și le lăsăm la temperatura camerei până pregătim ciocolata și restul ingredientelor.
Punem, într-un vas, pe foc, untul tăiat în cuburi cu ciocolata ruptă.
Amestecăm intens până ingredientele sunt topite și compoziția omogenizată.
Dăm compoziția la rece pentru câteva minute. Eu am dat-o 10 minute pe balcon.
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade.
Măcinăm nuca, dar nu foarte fin, măcinăm zahărul să-l transformăm în pudră.
Amestecăm făina cu praful de copt.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și le mixăm până bezeaua devine fermă.
Amestecăm gălbenușurile cu ciocolata ușor răcită și esența și le încorporăm în bezea.
Cernem, apoi, făina amestecată cu praful de copt, deasupra compoziției și o încorporăm ușor, cu o paletă.
La final, încorporăm nuca.
Tapetăm baza formei de copt cu hârtie, iar pereții îi ungem cu ulei și îi pudrăm cu făină.
Întindem compoziția de brownie în tavă și o coacem la 180 de grade, pentru 30-35 minute.
Între timp pregătim crema de mere.
Punem merele rase într-un vas, pe foc, împreună cu zahărul și le amestecăm bine, până se formează sirop.
Adăugăm untul tăiat în bucăți mici și amestecăm până la topirea acestuia, apoi adăugăm grișul și din nou amestecăm pentru omogenizare.
Spre final, adăugăm și scorțișoara, apoi stingem focul și lăsăm compoziția să se tempereze, câteva minute.
Peste blatul răcit, întindem crema de mere, ușor caldă și lăsăm prăjitura la rece.
Blatul se va umezi ușor de la crema caldă. 
Peste crema de mere, răcită, întindem frișca bătută și dăm din nou prăjitura la rece pentru cel puțin 30 de minute, înainte de a o porționa.
Sursa

Unde ne putem întâlni zi de zi :)

Dacă doriţi să revedeţi momente dragi din Chefi la cutite, nu e panică :). Iată câteva linkuri care vă pot ajuta.
Site-ul emisiunii este http://a1.ro/chefi-la-cutite/ şi este updatat zilnic cu ştiri.
Facebook avem pagina https://www.facebook.com/ChefiLaCutite,
YouTube canalul nostru este https://www.youtube.com/user/Antena1AntenaTVGroup/videos.  

Urmăreşte ediţiile integrale oricând, pe AntenaPlay. Dacă nu eşti în faţa televizorului, poţi urmări Chefi la cutite LIVE pe AntenaPlay: https://goo.gl/CD2oq2. Intră şi tu!

facebook whatsapp twitter pinterest
PARTENERI
PREMIUM

Mai multe