Prăjitura răsturnată cu mere caramelizate. Un desert simplu și delicios, pentru omul pofticios!
Direct din bucătăria lui Jamie Oliver, un desert simplu și delicios, pentru omul pofticios: Prăjitura răsturnată cu mere caramelizate!
Publicat: Luni, 26 Februarie 2018, 10:34 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 00:03Direct din bucătăria lui Jamie Oliver, un desert simplu și delicios, pentru omul pofticios: Prăjitura răsturnată cu mere caramelizate!
Ingrediente
- 25 g margarină plus puțină pentru uns
- 3 mere
- 195 g zahăr
- 180 g făină
- 1 linguriță de bicarbonat de sodiu
- 1 ½ linguriță mirodenii amestecate
- 80 ml ulei de floarea soarelui
- 1 lingurriță oțet
- 1 lămâie
- 85 g de nuci
Mod de preparare prăjitura răsturnată cu mere caramelizate
Preîncălziți cuptorul la 180 grade și tapetați cu margarină, baza și pereții unei forme de copt pătrate de 23 cm.
Se îndepărtează cotoarele și se feliază 2 din mere, iar al treilea se dă pe răzătoare.
Se topește 85 g de zahăr împreună cu margarina într-o tigaie, apoi se toarnă în tavă. se așază peste acesta, merele feliate, într-un singur strat.
Amestecați făina, 110 g de zahăr, bicarbonatul de sodiu și condimentele amestecate într-un vas. Într-un alt vas, amestecați uleiul, 180 ml de apă, oțetul, mărul ras și coaja de lămâie. Se amestecă ingredientele uscate cu cele umede și se omogenizează compoziția bine.
Se taie nucile, grosier și se presară peste stratul de mere din tavă, apoi se întinde uniform compoziția de blat.
Se coace timp de 30 de minute sau până când scobitoarea iese curată. Lăsați prăjitura să se răcească timp de 5 minute în tavă, apoi o puteți răsturna pe platou.