Antena

Rețetă clasică de pască. Pască cu aluat de cozonac și brânză cu stafide.

Indiferent câte rețete de pască sunt, cea mai frecvent întâlnită este rețeta clasică de pască: Pască cu aluat de cozonac și brânză cu stafide.

Publicat: Marti, 23 Aprilie 2019, 17:00 | Actualizat: Miercuri, 24 Martie 2021, 19:04
Galerie de imagini
Rețetă clasică de pască

Indiferent câte rețete de pască sunt, cea mai frecvent întâlnită este rețeta clasică de pască: Pască cu aluat de cozonac și brânză cu stafide.

Ingrediente pentru Rețetă clasică de pască



Mod de preparare pentru Rețetă clasică de pască

Sfărâmăm drojdia într-un bol și o frecăm cu o lingură de zahăr până devine fluidă. Adăugăm o ceașcă de lapte cald și o lingură de făină și formăm maiaua pe care o lăsăm să se dezvolte, acoperind vasul cu un ștergar.

Restul de zahăr îl punem în laptele cald si amestecăm până se topește zahărul.

Topim untul și îl amestecăm cu uleiul.

Facem un locaș la mijlocul făinii din vas, unde vom începe să punem pe rând, mai întâi puțin lapte cald, pe care îl amestecăm cu puțină făină să creăm o bază, apoi gălbenușurile frecate cu un praf de sare, amestecăm din nou, apoi turnăm din amestecul de ulei cu unt, și maiaua care între timp și-a dublat volumul. Amestecăm toate aceste ingrediente, adunând și făina de pe margini și continuăm să adăugăm laptele, amestecul de ulei cu unt, esența și zahărul vanilat. Frământăm aluatul, mai întâi în vas, apoi pe masa de lucru înfăinată, până se omogenizează bine și nu se mai lipește de mâini. Dacă mai necesită făină, mai adăugăm. Punem aluatul în vas, îl acoperim cu câteva ștergare și îl lăsăm la loc cald, până își dublează volumul, intre 45-60 de minute.

După ce aluatul s-a dezvoltat suficient, îmbrăcăm cu 2/3 din el, pereții interiori ai formei de copt și baza acesteia și întindem compoziția de brânză în interior. Acoperim forma de copt și o mai lăsăm la loc cald 15-20 de minute, apoi o introducem la cuptorul preîncâlzit, la 165 de grade, pentru 15 minute.

Între timp, din aluatul oprit realizăm niște împletituri cu care ornăm pasca deasupra.

Recomandari A1

Scoatem pasca din cuptor, asezăm împletiturile pe margini și la mijloc, formând crucea, le ungem cu gălbenuș de ou diluat cu lapte și dăm din nou pasca la cuptor, până când aluatul de deasupra se rumenește și se coace. Lăsăm pasca să se răcească bine, ca să o putem porționa frumos, altfel brânza se va împrăștia.

Albușurile care rămân, de la aluat și de la gălbenușul cu care se unge aluatul, se pot pune în compoziția de brânză sau se pot folosi la alte prăjituri.

Whatsapp LinkedIn
reteta de pasca pasca clasica aluat de cozonac branza stafide
🔥  Tot ce vrei e sa dai play  🔥 Pale Moon e thriller-ul coreean care te va captiva. Când tentațiile și ambiția duc pe un drum fără întoarcere. Vezi primele episoade disponibile.
Stirile zilei Viaţa după potop, drama românilor sinistraţi în Valencia. "Nu mă gândeam în viaţa mea că în Spania se întâmplă aşa ceva, să nu primeşti ajutor imediat"
Videoclipul zilei
Citește și
Pască fără aluat, rețeta lui Vlăduț de la Neatza cu Răzvan și Dani
Rețetă de Pască cu aluat fraged cu ciocolată - vedeta sărbătorilor pascale
Rețetă de Pască fără aluat cu multe stafide și alte ingrediente cu arome deosebite
Emilia Iucinu a făcut ultimele pregătiri pentru masa de Paşte
Video recomandate
Video
Citește și
3 zodii intră într-o eră norocoasă pe 22 noiembrie 2024. Cine sunt nativii care vor avea parte de productivitate... Catine.ro
Thalía reapare în mediul online după ce a declarat că se retrage pentru o perioadă. A ținut să facă un anunț... Happy Channel
Fiul lui Dan Capatos, sportiv de performanță la doar 13 ani. Face sacrificii uriașe pentru a-și vedea visul... DivaHair
Primul tren nou cumpărat de România în ultimii 20 de ani s-a stricat a doua zi după inaugurare Libertatea.ro
Problema numărul 1 a României, în viziunea lui Kelemen Hunor: „Suntem în ceasul al... Ziare.com
Datoria uriaşă pe care o plăteşte mama lui Cristi Borcea! Milionarul care a ieşit din afacerea plănuită în... AntenaSport
Ce a făcut Nicolai Tand a doua zi după finala Asia Express. Ce a dezvăluit abia acum: „Mare mi-a fost mirarea... Elle
Ce este sourdough, “pâinea de bogați”, cum îi spune Dana Budeanu! Ce beneficii are și cum se... Spynews.ro
Scandal monstruos între Adriana Bahmuțeanu și Gabriela Lucuțar! „Tot obosită ești, Regină?!” BZI
Gabriela Lucuțar a rupt tăcerea despre înmormântarea lui Silviu Prigoană! A spus totul despre testament BZI
Oana Lis continuă să vândă din casă pentru a-și ajuta soțul: ”Avem multe cărți, icoane…” Antenastars.ro
Paste cu broccoli și măsline. Rețetă simplă și hrănitoare HelloTaste.ro
Un băiat de 18 ani riscă 20 de ani de închisoare după o vacanță cu familia în Dubai. De ce este acuzat Antena3.ro
O banană lipită de un perete s-a vândut la licitație cu un preț fantastic. Cât a plătit cineva pentru „opera... useit
Horoscopul zilei de 22 noiembrie 2024. Racii își pot transforma pasiunile într-o sursă de venit. Află ce se... Catine
Amazon concediază 400 de angajați din România Wall-Street
Horoscop pentru mâine: Previziuni astrologice pentru toate zodiile Kudika
Ce meserie are la bază Gabriela Lucuțar. Din ce-și câștiga banii înainte de a deveni Regina Întunericului Playtech
Care este numele real al lui Culiță Sterp. Ce apare în buletinul lui, de fapt Redactia.ro
Guvernul a rămas fără bani de pensii pe decembrie. Soluţia de urgenţă găsită Observator
Operația cu laser pentru dinți. La ce se folosește în stomatologie MediCOOL
Supă cremă de dovleac cu usturoi copt, gustoasă și ușor picantă HelloTaste
FOTO. Vedeta din filmele pentru adulți s-a cuplat cu un milionar controversat din fotbal ProSport
Meteorologii Accuweather au anunțat prognoza pentru zilele alegerilor 2024. Cum va fi vremea la vot Gandul
Răsturnare de situație! Silviu Prigoană nu ar avea un testament. Cine ar fi primit toată averea sa CanCan
Mononucleoza infecțioasă la copii: cauze, simptome și tratament DeParinti
Selena Gomez a purtat un costum de iepuraș la concertul Sabrinei Carpenter din Los Angeles. Vedeta a participat la... ZUTV
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura UseIT
Muffins cu dovleac și fulgi de ovăz. Un desert gustos și aromat Hello Taste