Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, a pregătit un preparat care conține scorțișoară, portocale, stafide, dar şi alte ingrediente delicioase, denumit "Barba lui Moș Crăciun".
Foarte specială această rețetă de cozonac însiropat, denumit Babka, o rețetă din bucătăria evreiască, pe care o veți îndrăgi instant.
Pentru că se apropie perioada pregătirii cozonacilor pentru masa de Crăciun, vă oferim de la specialiști, câteva sfaturi și trucuri pentru reușita unui cozonac bine crescut și necrăpat.
Frământatul cozonacului necesită forță și timp, dacă nu ai un robot bun, sau o mașină de făcut pâine, care să te ajute. Rețeta de cozonac fără frământare vine în ajutorul gospodinelor pentru a le ușura munca și a le scurta timpul necesar preparării cozonacilor.
Pentru că, de sărbătorile pascale, cozonacul și pasca sunt vedetele de pe mesele românilor, ne străduim să le pregătim în diverse moduri așa încât pe cei dragi să-i cucerim. De data aceasta am ales o rețetă perfectă de cozonac bicolor cu nuci și ciocolată ce va impresiona familia toată.
Marian Duță, simpaticul reporter al Matinalului Neatza cu Răzvan și Dani, a reușit să ne dezvăluie Rețeta și secretul celor mai gustoși cozonaci, direct de la producători.
Pornim de la rețetele clasice de cozonac, le putem adapta și pentru varianta de post cum este și această Rețetă de cozonac de post cu umplutură de mac.
Direct din bucătăria lui Vlăduț, bucătarul de la Neatza cu Răzvan și Dani, o minunată Rețetă de Cozonac pentru Crăciun cu umplutură de caramel și nuci.
Nu poate fi sărbătorit Crăciunul fără a ne bucura din plin de aromele cozonacului de casă! Rețetele de cozonac sunt variate, atât din punct de vedere al aluatului, cât și al umpluturii care înnobilează gustul cozonacilor.
Rețetele de cozonac sunt la mare căutare, mai ales în preajma celor mai mari sărbători bisericești, făcând parte din rețetele tradiționale.
Pe lângă cozonacii tradiționali, gospodinele se întrec în această perioadă în a prepara și rețeta de cozonac unguresc, adică renumitul Baigli cu mac și Baigli cu nucă. Sunt delicioși și se prepară mai ușor decât cozonacul tradițional.
Indiferent câte rețete de pască sunt, cea mai frecvent întâlnită este rețeta clasică de pască: Pască cu aluat de cozonac și brânză cu stafide.
Cei mai delicioși, pufoși și bogați în ingrediente sunt cozonacii moldovenești, iar dacă nu sunteți convinși de acest lucru, poate încercați rețeta noastră de cozonac moldovenesc cu rahat și stafide.
Trei culori, trei gusturi diferite într-un singur cozonac ce va încânta atât papilele gustative cât și privirea: Cozonac leopard.
Nu numai rețetele de cozonac clasic au succes de sărbători, ci și această rețetă de Cozonac unguresc denumit Baigli cu mac.
Cozonacul, cel mai îndrăgit desert, este delicios chiar și în varianta de post, precum acest pufos Cozonac de post cu nucă și cacao . Foarte bun și reușit este și acest Cozonac de post cu fanta în aluat !...
Chiar dacă este mai ușoară și mai rapidă rețeta de pască fără aluat, de pe mesele Sărbătorilor Pascale nu ar trebui să lipsească rețeta de pască tradițională, așa cum e știută din străbuni!
Dacă vă place cozonacul cu umplutură bogată, această rețetă de cozonac cu umplutură mixtă și câteva trucuri pentru reușita aluatului, sigur vă poate inspira!
Pentru că se apropie sărbătorile, vă propunem o rețetă de cozonac cu nucă și ciocolată, pe care sigur o veți repeta și altădată.