Rețetă de drob din ciuperci. O variantă mai economică la Rețeta Drob de miel
Pentru cei care nu consumă carne de miel, dar vor pe mesele sărbătorilor pascale preparate tradiționale, avem o variantă mai economică la rețeta Drob de miel, o rețetă de drob din ciuperci.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Miercuri, 08 Aprilie 2020, 12:33 | Actualizat: Miercuri, 08 Aprilie 2020, 13:07- Hai la masă, România! Noul sezon Chefi la Cuțite de vede duminica de la ora 20:00 și de luni până miercuri de la 20:30 numai pe Antena 1 și în AntenaPLAY
- Marele Premiu de Formula 1™ din Las Vegas e online exclusiv în AntenaPLAY! Vezi cursele în perioada 22 - 24 noiembrie 2024!
De pe mesele sărbătorilor pascale, în tradiția românilor, nu pot lipsi ouăle roșii, cozonacul, pasca și drobul, pentru că acestea sunt preparatele tradiționale cu care ne mândrim. Mai sunt si preparatele din carne de miel, dar cum nu toți consumă astfel de preparate se poate face abstracție de la ele, iar drobul de miel se poate înlocui cu succes cu un drob de ciuperci.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Drob din ciuperci:
- 1 kg de ciuperci champignon, sau mix de ciuperci
- 2-3 linguri de ulei de masline
- 5 ouă
- 1 legătură de ceapa verde
- 1 legătură de usturoi verde
- 1 legatura de pătrunjel
- 1 legatură de mărar
- 1 linguriță de sare
- 1/2 linguriță de piper
- 3-4 linguri de pesmet
- seminte albe si negre de susan pentru decor
Cum preparăm Rețeta de Drob din ciuperci.
Mai întâi ne ocupăm de ciuperci care trebuiesc trase la tigalie, înainte de a le include în compoziția pentru drob.
Separăm codițele de pălării și le îndepărtăm partea cu pământ, Curățăm și pălăriile ciupercilor de impurități și le ștergem bine cu prosoape de hârtie umezite.
Nu trebuie să spălăm ciupercile sub jet de apă, pentru că se vor îmbiba în apă și în loc să le sotăm le vom fierbe.
Tocăm ciupercile mai mărunt și le tragem la tigaie în 2-3 linguri de ulei. le lăsăm pe foc până se evaporă lichidul pe care îl vor lăsa, amestecându-le constant, pentru a se prepara uniform.
Pe aceeași temăLăsăm ciupercile să se răcească, apoi le trecem prin robot împreună cu verdețurile tocate.
Peste compoziția de ciuperci cu verdețuri adăugăm 3 ouă, sare și piper și potrivim consistența cu pesmet. Punem pesmet atât cât să nu avem o consistență cursivă, ci foarte compactă.
Tapetăm o tavă mare de chec, sau două mai mici, cu hârtie de copt și întindem compoziția pentru drob de ciuperci în ea.
Amestecăm cele două ouă rămase cu un praf de sare și le întindem deasupra.
Presărăm semințe de susan și coacem drobul de ciuperci pentru 35-40 de minute, la 180 de grade, sau până se rumenește frumos la suprafață.
Pe aceeași temăLăsăm drobul din ciuperci să se răcească bine înainte de a-l felia.
Este chiar delicios și merită preparat chiar și în restul anului, pe post de aperitiv.
Să vă fie de folos!