Rețetă de Mini tarte cu cremă de lapte și fructe. Un desert delicios și spectaculos!
Foarte aspectuoase și delicioase, minitartele cuceresc instant chiar și cel mai pretențios musafir prin delicatețea lor.
Autor: Redacție a1.ro Publicat: Vineri, 24 Ianuarie 2020, 20:05 | Actualizat: Miercuri, 17 Martie 2021, 14:13Sunt ideale pentru orice sărbătoare, sau aniversare, vor fi tare atractive pe platoul cu prăjituri și în plus, nu mai necesită porționare, va fi câte una pentru fiecare.
Ce ne trebuie pentru Rețeta de Mini tarte cu cremă de lapte și fructe:
- Pentru aluat fraged de mini tarte:
- 300 gr făină
- 125 gr unt gras, rece
- 25 gr zahăr
- 1 ou mediu
- 1/4 linguriță de sare
- 2-3 linguri apă rece
- Pentru uns:
- 250 gr ciocolată amăruie
- Pentru crema de lapte:
- 1 l lapte
- 100 gr amidon de porumb
- 150 gr lapte condensat
- 100 gr unt
- 1 praf de sare
- opțional, esențe preferate: vanilie, lămâie, etc.
- 250 gr fructe: afine, căpșuni, zmeură
Rețetă de Mini tarte cu cremă de lapte și fructe - Mod de preparare
Pentru aluatul fraged de mini tarte, se cerne făina într-un vas și se adaugă peste ea oul, sarea și zahărul și untul rece tăiat în cuburi mici. Se amestecă rapid totul, turnând treptat și apa rece. Aluatul se acoperă și se lasă la rece 20-30 de minute.
Apoi se porționează în mici sfere și se îmbracă cu ele interioarele formelor de mini tarte. Aluatul de minitarte se înțeapă cu o furculiță, din loc în loc la bază, se acoperă cu hârtie de copt și se umplu cu boabe de fasole. Se dau la cuptor la 180 de grade pentru 18-20 de minute.
Când se răcesc, se tapetează interiorul minitartelor cu ciocolată amăruie, topită, folosind o pensulă. Se lasă la rece să se întăreasca ciocolata și se mai ung odată cu un rând de ciocolată.
Stratul de ciocolată le va da o notă aparte și le va menține crocante și după umplere.
Din aceeași categorie mai vedeți și:
- Rețetă de mini tarte cu cremă de ciocolată și fructe
- Rețetă de mini tarte cu cremă de vanilie și căpșuni
În timp ce se coc mini tartele, se prepară crema de lapte. Se pune laptele la fiert și se adaugă zahărul, sarea și amidonul. Se amestecă continuu până se îngroașă ca o budincă. Se stinge focul, se încorporează untul și se dă crema la rece acoperită cu folie alimentară, la contact.
După răcire se încorporează laptele condensat care va da atât gust bun cremei, cât și cremozitate și aromă.
Se porționează crema în interiorul minitartelor, iar deasupra se așază fructele.
Pentru aspect lucios, plăcut, se toarnă peste fructe puțin tort gelee.