Live acumNeatza cu Razvan si Dani
Prime Time 20:30X Factor

Desert cu căpșuni. Rețetă de mini tarte cu cremă de vanilie și căpșuni.

Delicioase și aspectuoase aceste mini tarte cu cremă de vanilie și căpșuni, cu care poți încânta musafirii și familia!

mini tarte cu cremă de vanilie și căpșuni

Delicioase și aspectuoase aceste mini tarte cu cremă de vanilie și căpșuni, cu care poți încânta musafirii și familia!

Ce ne trebuie pentru a prepara rețeta de Mini tarte cu cremă de vanilie și căpșuni:


  • Pentru aluat de minitarte:
  • 400 gr făină
  • 1 praf de sare
  • 50 gr zahăr
  • 200 gr unt
  • 1 gălbenuș de ou
  • Pentru crema de vanilie:
  • 6 gălbenușuri
  • 125 g zahăr
  • 750 ml lapte
  • 1 praf de sare
  • 250 g unt
  • 50 g amidon
  • 2-3 lingurițe esență de vanilie
  • Decor:
  • 500 g căpșuni proaspete
  • 1 plic tort gelee transparent
  • 250 ml apă

Modul de preparare al rețetei de Mini tarte cu cremă de vanilie și căpșuni.

Pentru aluat fraged de mini tarte, se cerne făina și se amestecă cu un praf de sare, zahărărul, gălbenușul de ou și untul tăiat în cuburi. Se frământă un aluat fraged care se dă la rece 30 minute, acoperit cu folie alimentară.

Pentru crema de vanilie, gălbenușurile se amestecă cu zahărul și amidonul. Se adaugă, treptat, laptele rece și se omogenizează. Compoziția se transferă pe baie de aburi și se fierbe, amestecând continuu până capătă consistență. Se ia de pe foc se adaugă esența și se lasă la răcit, acoperită cu folie pentru a nu se forma crustă. Apoi se încorporează untul moale.
Căpșunile se curăță, se spală și se lasă la scurs.
Aluatul se scoate de la frigider, se întinde, se așază în forme de minitarte, se înțeapă din loc în loc cu ajutorul unei furculițe. Se coc în cuptor, la 180 de grade pentru aproximativ 25 minute.
Se scot, se lasă să se răcească, apoi se umplu cu cremă de vanilie, se garnisesc cu căpșuni proaspete și se glazurează cu gelatina tort gelee hidratată în apă și topită.

Spor și poftă bună!

Video